Řada Realme 10 se představí již za týden. Oslní novou barevnou variantou?

3× aktualizováno
1
Řada Realme 10 se představí již za týden. Oslní novou barevnou variantou?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výrobce se zaměří na tři pilíře výbavy
  • Počet nových modelů prozatím není znám
  • Mělo by se ale jednat o modely se 4G a 5G

Aktualizováno 3. 11. 2022

Dnes došlo k odtajnění stylové bílé barevné varianty Realme 10 zvané Clash White. Je patrné, že se výrobce bude dále snažit, aby jeho modely dokázaly zaujmout na první pohled.


Aktualizováno 2. 11. 2022

Realme tradičně pokračuje v odhalování řady Realme 10 a na Twitteru zveřejňuje některé klíčové informace z výbavy. Dozvěděli jsme, že má být nasazen AMOLED panel s 90 Hz, což není nic, co by nás mělo šokovat. Je také otázkou, zda bude panel společný pro všechny chystané modely. Potvrzen byl také procesor Helio G99 od MediaTeku.


Dále se Realme zaměřilo na na operační paměť, která bude mít 8 GB, avšak virtuálně ji půjde zdvojnásobit na 16 GB. V praxi by tak mělo být možné spustit v jeden moment až 18 aplikací, které se automaticky nezavřou ani nepozastaví.

¨

Aktualizováno 31. 10. 2022

Realme pokračuje v postupném lákání na novou řadu Realme 10 a dnes jsme se dočkali oznámení toho, kdy dojde k oficiálnímu představení. Pravděpodobně celé řady, tedy minimálně několika modelů, se dočkáme již 9. listopadu, tedy příští středu.


Původní informace z 27. 10. 2022

Realme pilně připravuje novou řadu ve střední třídě, která dle očekávání ponese označení Realme 10. Naznačují to nejen dřívější úniky, ale také nyní oficiální potvrzení skrze Twitter. Výrobce se tentokrát rozhodl, že se nová řada ponese ve znamení zlepšení ve třech základních pilířích výbavy. Progresem má projít vzhled, displeje a také výkon.


V tuto chvíli není zřejmé, kolika modelů se dočkáme. Pokud bychom se ohlédli zpět do historie, víme, že Realme ve střední třídě zpravidla nabídne minimálně tři a více variant. Například posledně jsme se dočkali Realme 9i, Realme 9 4G, Realme 9 5G, Realme 9 Pro a Realme 9 Pro+. Je nasnadě, že prostoru pro různé inovace má Realme hodně. Spekuluje se, že vrcholný typ Realme 10 by mohl mít kvalitní AMOLED panel, možná i se zakřivením. Procesory budou svěřeny převážně do rukou MediaTeku.

Podrobnosti bychom se měli dozvědět poměrně brzy, neboť Realme rovněž oznámilo, že představení řady Realme 10 proběhne již v listopadu.