Řada One pořád žije: HTC představilo One S9

29

I když se hlavní pozornost upírá na poslední vlajkovou loď s označením HTC, firma bude nadále bojovat o zákazníky i v dalších segmentech. Představený model S9 patří někam těsně pod vrchol a jeho hlavní předností má být fotoaparát anebo stereo reproduktory. Inovací však není mnoho a cenovka je poměrně ambiciózní. Bude mít za danou cenu naději na úspěch?

Asi nejvíce je z předchozí generace přístroj podobný modelu M9, klidně bychom jej mohli označit jako jeho nástupce. Při pohledu na zadní část od sebe nejde oba dva přístroje rozeznat, změnily se jenom nějaké detaily v okolí displeje, zejména pak reproduktory. Prakticky shodné jsou i rozměry a kapacita baterie čítající 2 840 mAh.

Naopak displej zůstal stále stejný – pětipalcový Full HD panel používá technologii výrobcem nazvanou Super LCD. Kryje jej sklíčko Gorilla Glass, jehož verze není uvedena.

HTC One S9

Co se čipsetu týče, postará se o něj MediaTek se svým Helio X10. A k tomu dostačující, i když nijak zajímavé 2 GB RAM. Vnitřní úložiště má kapacitu 16 GB, ale přístupných je jen 9,2 GB. Naštěstí nechybí slot pro paměťové karty, až do teoretické kapacity 2 TB, což v praxi znamená 200 GB.

Nejzajímavější na novince má být její fotoaparát. I HTC se odklání od dřívější módy honby za počtem megapixelů a zde jich v hlavní kameře najdeme 13. Radost však udělají doprovodné funkce a vlastnosti: světelnost F/2.0, optická stabilizace obrazu, dvojbarevná LED a ekvivalent ohniskové vzdálenosti 28 mm.

HTC One S9

Další podstatnou složkou výbavy jsou stereo reproduktory BoomSound na čelní straně. Chybí však čtečka otisků prstů. Naopak plno je v oblasti konektivity. Nechybí LTE CAT4, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS i Beidou. To vše pod taktovkou šestkového Androidu samozřejmě s nadstavbou HTC Sense.

HTC One S9

Výbava to není nijak špatná, i když na první pohled nijak zvlášť neocení. Co však bývá u tchajwanské značky kamenem úrazu je jejich cenotvorba. A nezdá se, že by tento model začal revoluci. Jeho německá cenovka je 499 €, tedy asi 13 500 korun, což nějaké masivní prodeje nezajistí.

Technické parametry HTC One S9

Kompletní specifikace
Konstrukce144,6 × 69,7 × 10,1 mm, 158 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio X10,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 1,6 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 840 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2016, 13 500 Kč

Zdroje: htc.com

Diskuze ke článku
Martin
Je to pekne ale ta cena ... no htc sa nepoucilo ... tak za 9-10.000 mozno ?
P8
HTC se poucilo vzhledem atd ale cenou ne.....
Za 13K tohle nelze prodávat ve větším množství ,aby je to zachránilo
Filip
Je Apple opravdu jediný, kdo dokáže dělat stejně vysoké rámečky pod i nad displejem? Ne, HTC to zase nedalo a museli tam nacpat to blbý logo.
Redmarx
RAM 2GB, uloziste 16GB (opravte si tam tu carku), SoC Mediatek Helio X10 - pomerne slusny foun, kupuju. (Dam 7.500 Kc, at nezeru :-D).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze