Řada notebooků Acer Extensa 15: pro běžné každodenní úkoly

1

Společnost Acer dnes uvedla notebooky řady Extensa 15, které byly navrženy tak, aby splňovaly základní potřeby profesionálních, SMB a SOHO uživatelů, kteří požadují snadnou přenositelnost, vysokou produktivitu a efektivitu práce.

K diskpozici budou dva modely této řady − EX2510 a EX2509. Jsou vybaveny 15,6" displejem a výkonným procesorem ze 4. generace Intel Core (EX2510) nebo Intel Celeron/Pentium Quad Core (EX2509). V obou modelech se nachází operační systém Windows 8.1.

Oficiální fotografie

U notebooků Extensa 15 byl kladen důraz na to, aby byla zajištěna maximální přenositelnost, i díky tomu počítače vydrží až 10 hodin při běhu na baterii. Vzhledem k tomu, že hmotnost notebooku činí pouze 2,5 kg, se jedná ještě o poměrně snadno přenosný přístroj. Každý notebook Extensa 15 je dodáván s vestavěným řešením AcerCloud, které umožňuje přistupovat k dokumentům a multimediálním souborům bezdrátově a současně na všech zařízeních, kdykoli a kdekoli.

Displej s HD rozlišením a LED podsvícením sice není nic světoborného, ale do sféry, kam Extensa 15 směřuje zcela dostačuje. Pokud jste náročnějšími uživateli, tak můžete sáhnout po variantě, která bude obsahovat i grafický čip NVIDIA GeForce GT820M. Cena ani dostupnost není prozatím známa.

Zdroje: Tisková zpráva