Acer oznámil rozšíření řad notebooků Aspire E a V

Dnes na tiskové konferenci na veletrhu IFA v Berlíně oznámila společnost Acer příchod výkonného notebooku Aspire V13. Stejně jako řady notebooků Aspire E, která byla vytvořena k tomu, aby umožnila přístup k produktivní práci a zábavě všem. K dispozici přitom bude v různých velikostech displeje od 11,6" do 17,3".

Acer Aspire V13

Díky své nízké hmotnosti, tenké konstrukci, výkonnému procesoru, dlouhé výdrži na baterii a plnohodnotné práci s Windows 8.1 je tento notebook kompletně vybaven a připraven vypravit se kamkoli a kdykoli. Bude k dispozici v bílém Platinum White a šedém Steel Gray barevném provedení, navíc se může pochlubit prvotřídním hliníkovým krytem víka s kovovým zpracováním. Kryty byly opatřeny potiskem pomocí technologie Acer Nanoimprint pro texturovaný vzhled. Verze Steel Gray má geometrický vzor ve tvaru šípu, zatímco Platinum White zdobí vzor v podobě skrytého kódu.

Oficiální fotografie

Jeho hmotnost činí jen 1,5 kg a je jen 19,65 mm tenký, díky tomu nečiní na cestách velkou zátěž. Kromě toho vydrží na jedno nabití baterie 7 hodin provozu a uživatelé se tak obejdou bez zásuvky téměř celý pracovní den. Zároveň si mohou vždy zkontrolovat stav nabití notebooku bez nutnosti otvírání víka, a to prostřednictvím světelných indikátorů umístěných na hřbetu notebooku. Tento notebook je osazen portem USB 3.0, přes který lze kopírovat soubory až desetinásobnou rychlostí oproti USB 2.0 a umožňuje i nabíjení ostatních zařízení po vypnutí počítače.

Oficiální fotografie

Navíc je notebook Acer Aspire V13 osazen procesorem ze 4. generace Intel Core. Tento notebook se může pochlubit až 16 GB paměti RAM a volitelným rychlým SSD. Stejně tak budou k dispozici i konfigurace s až 1TB pevným diskem.

Řada Acer Aspire E

Notebooky řady Aspire E jsou k dispozici v úhlopříčkách displeje 11,6", 13,3", 14", 15,6" a 17,3". Notebooky Aspire E se mohou pochlubit výraznou a snadno uchopitelnou konstrukcí Acer FlowCurve a vzorovaným krytem, díky kterému budou tyto vyčnívat z davu. Ti uživatelé, kteří mají rádi rozmanitost svých elektronických zařízení, uvítají, že bude 11,6" model k dispozici ve čtyřech dalších barvách (stříbrná, růžová, hnědá a modrá).

Při návrhu notebooků řady Aspire E bylo myšleno především na maximální produktivitu. Výdrž na baterii až 7 hodin umožňuje notebookům Aspire E pracovat téměř celý pracovní den bez nutnosti připojení k elektrické síti. I díky procesoru Intel Pentium nebo Celeron, 8 GB systémové paměti, gigabitovému LAN portu a až 1 TB úložného prostoru je Aspire E dostatečně vybaven pro většinu uživatelů.

Klíčová je pro tuto řadu i zábava. U filmů, videí a her si vychutnáte čistý a ostrý obraz díky HD displeji s LED podsvícením a grafice NVIDIA nebo Intel HD Graphics. Webkamera Crystal Eye HD od Aceru a kvalitní mikrofon zaručují snadnou a příjemnou VoIP komunikaci (jak u 11,6", tak u 13,3" modelu), což je důvodem, proč také získaly tyto notebooky Skype certifikaci.

Cena a dostupnost

Řady Acer AspireE a Acer Aspire V13 budou k dispozici v září 2014. Cena notebooků řady Aspire E bude začínat na 5 990 Kč s daní, zatímco Aspire V13 se bude prodávat za cenu od 12 990 Kč s daní.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze