Acer představil nové notebooky Aspire E14 a E15

4

Společnost Acer dnes představila notebooky Aspire E14 a E15, jenž zaujmou především velkým množstvím barevných variant, které nejsou ve světě notebooků běžně k vidění a jsou dobrou příležitostí odlišit se. Pojďme se na novinky detailněji podívat.

Acer představil své nové notebooky Aspire E14 a E15. Jak již z názvu modelů vyplývá, tak E14 disponuje 14" displejem a E15 disponuje větším 15,6" panelem. K dispozici bude několik druhů displejů a také bude možnost volby mezi HD a FullHD rozlišením. Krom toho si může zákazník vybrat variantu s dotykovým panelem, nebo může zvolit variantu bez dotykového panelu. Technologie Zero Air Gap navíc zvyšuje kontrast displeje a zlepšuje viditelnost obrazu ve světlém prostředí nebo na přímém slunci.

Acer Aspire E14

Krom dotykového panelu můžete počítač ovládat i touchpadem, který podporuje gesta v systému Windows 8.1. Klávesnice je typu chiclet a vypadá velmi podobně jako u MacBooků od Applu. Dle výrobce klávesy poskytují pevnou hmatovou zpětnou vazbu při zachování tichého chodu při psaní. Volitelná optická mechanika M-DISC Ready umožňuje zálohu až na 4,7GB M-DISC DVD disky pro bezpečné uložení dat na několik desetiletí. Tímto způsobem lze tedy chránit cenné fotografie, videa či jiná data.

Notebooky Acer Aspire E14 a E15 byly navrženy pro uživatele, kteří vyžadují snadnou přenositelnost, produktivní práci, zábavu, moderní vzhled a cenovou dostupnost. Oba notebooky poskytnou až sedmihodinovou výdrž na baterii a Aspire E 15 se zabudovanou optickou mechanikou patří mezi 15,6" notebooky k těm nejtenčím, inu je vidno, že Acer má praxi ve výrobě tenkých počítačů s mechanikou. Notebooky Aspire E Series s operačním systémem Windows 8.1, až 16 GB paměti a až 1TB pevným diskem jsou osazeny dedikovanou grafikou Nvidia GeForce nebo AMD Radeon pro vyšší herní výkon. Nejnovější procesory AMD nebo 4. generace procesorů Intel Core pak poskytují vyšší výkon a nižší spotřebu energie pro celodenní práci na notebooku.

Acer Aspire E15

Uživatelé mají navíc na výběr mezi mnoha barevnými provedeními, které jim pomohou vyjádřit jejich individualitu. Notebooky Aspire E 14 (14") jsou k dispozici v šesti barvách ‒ černé Piano Black, bílé Pearl White, měděné Glossy Copper, červené Ruby Red, modré Topaz Blue a zelené Jade Green ‒ s geometrickým vzorem na krytu. Notebooky Acer Aspire E 15 (15,6") jsou zase k dispozici v pěti barevných provedeních ‒ černém Midnight Black, stříbrném Titanium Silver, hnědém Tiger’s Eye Brown, modrém Sapphire Blue a červeném Garnet Red, se strukturou s tenkými linkami. Cena zatím nebyla oznámena.

Diskuze ke článku
Lukáš Hrnčárek
Lukáš Hrnčárek
Docela mi to připomíná řadu Sony VAIO E z roku 2010, přinejmenším tím velkým výběrem barev.
Sarkofág
Dobrý den, kdy budou dostupné ve všech barevných provedeni?
fredomgc
"vyplývá", ne "vyplívá"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze