Qualcomm žaluje Apple za porušení patentů. Žádá ukončení výroby iPhonů

4
Qualcomm žaluje Apple za porušení patentů. Žádá ukončení výroby iPhonů
  • Qualcomm podává již třetí žalobu na Apple, tentokrát za porušení hned tří patentů
  • Patenty se týkají technologie pro správu energie v zařízení či Force Touch
  • Qualcomm žádá za neplacení od Applu ukončení výroby a prodeje iPhonů v Číně

Již 29. září začal Qualcomm zbrojit proti Applu v jejich dlouhotrvajícím boji o patenty. O tomto faktu jsme se ovšem dozvěděli až dnes, přestože soud ještě zatím nerozhodl. Náplní žaloby je tvrzení Qualcommu, že Apple používá jimi vytvořené technologie bez placení. Žaloba byla podána u soudu v Pekingu v rámci porušení duševního vlastnictví hned tří stěžejních patentů Qualcommu.

Výsledkem má být zakázaní výroby a prodeje iPhonů v Číně. Takový zákaz by měl na Apple nepochybně obrovský dopad, avšak s takovými požadavky se Apple potýká skoro každý třetí měsíc. Konkrétní technologie, kterých se porušení patentů týká, čítají zejména správu energie v telefonu a Force Touch.

Rozepře mezi těmito dvěma giganty ovšem trvají již delší dobu. Nejprve Apple zažaloval Qualcomm v lednu, jelikož se mu nelíbila platební politika Qualcommu, kdy musel platit několik procent z celkové ceny iPhonů a dalších svých zařízení jakožto licenční poplatek. Poté vrátil úder Qualcomm hned dvěma dalšími žalobami, přičemž ta poslední je z června a dožaduje se zákazu prodeje iPhonů v Americe.

Zdroj: bloomberg.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Richey
Ať se jdou vycpat, k čemu Qualcomm a jejich androidy když to nešlape sladěně jako u Applu ? Nebýt toho jablíčka tak to dnešní doba není jaká je.. Jen omezení šašci co nedokážou dělat něco pořádně musí žalovat jako malé děti aneb dětskou válku kdo co krade se ohledně Jabka a Droidů nezastaví, jak směšné že?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze