Qualcomm Snapdragon 215 přináší druhý dech pro nejlevnější telefony

2
Qualcomm Snapdragon 215 přináší druhý dech pro nejlevnější telefony
Fotografie: Qualcomm
  • Výkon oproti předchozí generaci narostl o 50 %
  • Nově podporuje HD+ displeje, NFC a VoLTE

Pozornost při představování nových čipsetů u mobilních telefonů je obvykle věnována těm nejvýkonnějším, v případě Snapdragonu jejich označení začíná osmičkou. Na opačném konci spektra pak nalezneme „dvoustovky“, jejichž řady rozšířil model s označením 215. Jedná se o vylepšení čtyři roky staré verze 212, která po tak dlouhé době přestávala dostačovat potřebám i těch nejméně náročných systémů a uživatelů.

Snapdragon 215

I když je zde stále používán 28nm výrobní proces, přechodem z Cortexu A7 na A53 a nasazením 64bitové architektury se podařilo zvednou výkon o 50 %. Použitím grafického čipu Ardeno 308 vzrostl výkon v této oblasti o třetinu.

Co se fotoaparátů týče, maximální rozlišení činí 8 + 8 megapixelů, v případě jednoho snímače pak 13 megapixelů a pořizování videozáznamu s Full HD rozlišením. V rámci moderních trendů se maximální rozlišení displeje zvedlo z HD na HD+ (1 560 × 720 px).

Z komunikačních technologií je pak potřeba zmínit Bluetooth 4.2, Wi-Fi ac, nové je NFC s podporou mobilních plateb a dokonce zde najdeme i podporu VoLTE. Z geolokačních služeb je přítomna podpora GPS, Beidou a Glonassu.

Diskuze ke článku
Pepe
To jsem zvědavý, když i SD 439 se dost zapotí s plynulým během OS.
Marduck
Rozliseni se zvedlo z HD na 16:9 na HD+ na 18,5:9? Tak to ani slovo enormni nema sanci ani vzdalene naznacit, o jak obrovsky rozdil se jedna :D Jinak ten chipset je nejspis k nicemu...kdyz chteji vyrobci do nizsi tridy neco levnyho, pouziji Mediatek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze