Qualcomm slibuje čtyřjádro pro levné telefony a tablety

Konkurence na trhu se SoC pro mobilní telefony a tablety je stále větší a reagovat tak musí i ty největší hráči. Čínští a tchajwanští výrobci procesorů totiž stále získávají na oblibě, proto už i Qualcomm chystá levné čtyřjádro do cenově přijatelných zařízení.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Americkou společnost Qulacomm si většina čtenářů zajisté spojí především se špičkovým čtyřjádrový procesorem Snapdragon 800, který se nachází v nejedné vlajkové lodi výrobců tabletů a mobilních telefonů. Nyní však plánuje představit o mnoho skromnějšího sourozence, který ovšem nabídne skvělý poměr cena/výkon.

snapdragon-801

TIP: Techbox: SoC tvoří srdce každého telefonu (mobilenet)

Podle nejnovější informací tedy vyplývá, že Qualcomm již brzy předvede SoC MSM8228. Ten by měl být vyrobený pomocí 28nm technologie stejně jako Snapdragon 800 a měl by nabídnout i čtyři jádra procesoru o frekvenci 1,4 GHz. Podporovat by měl Full HD displeje, 13Mpix fotoaparáty, dual SIM a LTE . Chybět samozřejmě nebude ani GPU ve formě Adrena 305 o taktu 450 MHz a systém řízení spotřeby energie, který by měl zaručit až o 30 % delší výdrž.

procesor-qualcomm-antutu-mid

Jak můžete vidět výše, SoC se povedlo v AnTuTu bencharku 18 256 bodů, což je rozhodně na levný procesor velmi solidní výsledek.

Zdroj: AndroidCommunity