Qualcomm koupil Wilocity: těšte se na opravdu rychlé Wi-Fi

2

Americká společnost Qualcomm si chce pojistit bezdrátovou budoucnost a učinila k tomu velký krok. Odkoupením společnosti Wilocity, která se specializuje na výrobu Wi-Fi technologií, jako je například standard IEEE 802.11ad, kterému se přezdívá WiGig, tak Qualcomm hodlá nové čipy integrovat do Snapdragonu 810 a slibuje rychlost až několik gigabitů za vteřinu.

Qualcomm chápe důležitost bezdrátových sítí v následujících letech a nyní se pojistil na poli Wi-Fi. Qualcomm totiž dokončil odkoupení společnosti Wilocity, která se zaměřuje právě na Wi-Fi technologie, s primárním zájmem ve standardu IEEE 802.11ad, kterému se přezdívá WiGig. Ten by měl přinést nejen vyšší rychlosti, ale také menší energetickou náročnost a značné navýšení kapacity.

Qualcomm logo

Qualcomm by měl čipy od Wilocity začít integrovat již v další generaci hardwaru a Snapdragon 810 prý bude první SoC, který bude technologií WiGig disponovat. Snapdragon 810 tak bude pokrývat tří pásmové připojení ve frekvencích 2,4 GHz, 5 GHz a nově také 60 GHz. Qualcomm tento krok odůvodňuje tím, že chce zajistit dostatečnou kapacitu pro přenos 4K videí, sdílení dat od uživatele k jinému uživateli a zálohování celého obsahu telefonu během několika málo sekund. Budoucnost tak vypadá nejen růžově, ale hlavně velmi rychle a jsme zvědavi, jakých rychlostí se dočkáme v praxi.

Zdroje: androidcentral.com, qualcomm.com

Diskuze ke článku
lojza
60Ghz ? a dosah vetsi nez Irda ? tusim v minulosti taky udelali nejakou novou verzi Irda s až 100Mbity a prt...nic se neuchytlo. nechapu proc by nestacilo 802.11ac, kdyz kolem toho litaj takova cisla..az 300M, az 450M, az 700M...k cemu neco rychlejsiho ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze