Blíží se Samsung Galaxy M42. Oslní velkou baterií i slušným procesorem

aktualizováno
4
Blíží se Samsung Galaxy M42. Oslní velkou baterií i slušným procesorem
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Očekává se nasazení baterie s kapacitou 6 000 mAh
  • Samozřejmostí bude Android 11
  • Samozřejmostí je podpora 5G

Aktualizováno 16. 4. 2021

Příchod Galaxy M42 5G je na spadnutí, což dokazují nové informace od amazon.in, kde můžeme vidět podobu telefonu a prozrazeno i několik klíčových funkcí. Například o pohon zařízení se bude starat velmi solidní Snapdragon 750G a na zadní straně bude čtveřice fotoaparátů. Čtečka otisků prstů není nikde fyzicky vidět, což znamená, že by měla být v displeji. Tato skutečnost mimochodem dává tušit nasazení AMOLED panelu. K oficiálnímu představení dojde již 28. dubna.

Samsung Galaxy M42 5G

Původní informace z 11. 3. 2021

Skrze certifikaci na stránkách Wi-Fi Alliance se objevily informace o chystaném Samsungu s označením SM-M426B/DS, za kterým by se měl skrývat Galaxy M42. Samotné kódové označení je nesmírně důležité, neboť telefony od Samsungu s přítomností B/DS vždy podporovaly sítě 5G. Znamená to, že Galaxy M42 by mohl být vůbec prvním zástupcem řady Galaxy M s podporou nejnovějších mobilních sítí.

Další výbava je prozatím zastřena spíše tajemstvím, avšak očekává se nasazení baterie s vysokou kapacitou, které je poznávacím znamením řady Galaxy M. Spekuluje se o kapacitě 6 000 mAh. Nepřekvapí nasazení Androidu 11 a nadstavby One UI 3.x. Na podrobnější informace si ještě budeme muset počkat.