První pohled na MEIZU 16th se čtečkou v displeji

9
První pohled na MEIZU 16th se čtečkou v displeji
  • MEIZU 16th nahrazuje původně oznámené MEIZU 16
  • Chlubí se displejem s malými rámečky a bez výřezu, ale také vysokým výkonem se Snapdragonem 845 a 8 GB RAM
  • Nechybí duální fotoaparát a dokonce ani čtečka otisků prstů v displeji

Výrobci v označování svých telefonů občas umí udělat zmatek, jak nyní ukazuje i MEIZU. Proč? Jeho novinka MEIZU 16th (česky „šestnáctý“) nahrazuje již v srpnu oznámené MEIZU 16. To je stále v plánu, avšak nabídne slabší procesor. Původně oznámené specifikace totiž přebírá právě nový model 16th. Pojďme se na něj nyní v rychlosti podívat.

MEIZU 16th – první pohled

Na první pohled zaujme přední strana, kde najdete jasný 6palcový displej s malými rámečky. Především tu není výřez, a tak telefon nabízí poměr displeje k tělu výborných 89,57 %. Největším tahákem je však čtečka otisků prstů přímo v displeji. Ta svou funkčností připomíná například Huawei Mate 20 Pro – není sice tak rychlá jako běžné čtečky na zádech, ale po chvíli se s ní sžijete.

Vyjma kovového rámu je telefon skleněný a dobře padne do ruky. Není ani zbytečně těžký. Pro ovládání jednou rukou s bude hodit možnost ovládání gesty.

Zadní duální kamera nabídne rozlišení 12 a 20 Mpx. Snímače dodalo Sony, přičemž sekundární čočka slouží jako teleobjektiv s trojnásobným optickým zoomem. Pro MEIZU typickým prvkem je šestice LED diod v kruhu. Čelní kamera s rozlišením 20 Mpx zvládne dokonce i odemykání pomocí rozpoznání obličeje. Systémem je Android 8.1 s nadstavbou od MEIZU. Prostředí je dle očekávání svižné a spolehlivé, jen sem tam narazíte na nepřeložený text (naštěstí v angličtině).

Baterie o kapacitě 3 010 mAh by měla stačit pro celodenní používání. Jednoznačnou pochvalu si MEIZU 16th zaslouží i za zachování 3,5mm jacku pro sluchátka. Samozřejmostí je také USB-C. Chválit naopak nemohu za absenci bezdrátového nabíjení a NFC, takže na bezkontaktní platby telefonem můžete zapomenout.

O výkon se stará špičkový Snapdragon 845, který doplňuje 8 GB paměti RAM a 128GB interní úložiště. V této konfiguraci je telefon dostupný již v těchto dnech za cenu 16 tisíc korun. Do prodeje by se měla časem dostat i levnější varianta s kombinací 6+64 GB.

Technické parametry Meizu 16 8 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce150,5 × 73,2 × 7,3 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 010 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2018, ?
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
NFC mi nechybí. V současném telefonu je mám a nepoužívám. Stejně tak bezdrátové nabíjení. Všechno to jsou technologie, které něco stojí na výrobě i poplatcích, takže se absenci ani nedivím.
Co se mi ovšem nelíbí, jsou kulaté rohy displeje. Jinak by to byl docela pěkný telefon.
Mário Kovačič
Ma strašne oslovila 16 plus kde display narástol na 6.5 palca. Ale po niekoľkých mesiacoch sa telefón nedá kúpiť a globálna verzia je v nedohľadne. Inak tam musia brať riadny matroš pretože vlajková loď a bez NFC to chce guráž. Mohli aj fotoaparát vypustiť aby ušetrili. Inak cena nie je totálne terno a softvérová podpora takisto nič moc. Takže radšej kúpiť niečo iné.
ANO
16 tisic bez NFC ... o rovnych pet mesicu se s tim aprilem netrefili ....
mental.disease
Meizu sa evidentne stiahol z EU.
Ale toto je po dlhom čase od nich fon s LTE B20 800MHz. Absencia NFC je čínsky štandard.
Tiež som to predtým využil "raz za rok" - spárovanie s BT reproduktorom.
Lenže dnes, keď je v našich končinách podpora Google Pay. Je to must have. Hlavne v takejto kategórii. Už ma to zachránilo: Musel som tankovať. Žial peňaženka (s kartami) zostala doma. Našťastie mobil v kapse ;)

Takže ak Čínu, OnePlus to istí. Podpora a globálne zameranie. I keď toto nemá ani (mini) Notch a 3,5mm audio jack..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze