První pocity z Xiaomi 11T Pro: je ho kus, ale má skvělý displej i reproduktory

5
První pocity z Xiaomi 11T Pro: je ho kus, ale má skvělý displej i reproduktory
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jedná o opravdu velké zařízení, které zdaleka ne každému (pohodlně) padne do dlaně
  • Na horní straně najdeme již raritní infraport
  • Brzy zveřejníme článek zaměřený na rychlost nabíjení i fotoaparáty

Žhavá novinka Xiaomi 11T Pro láká na špičkový výkon i extrémně rychlé nabíjení. Jaké jsou naše první pocity ze zajímavě vybaveného telefonu?

120Hz obrazovka s Gorilla Glass Victus

Pokud neholdujete zaobleným obrazovkám, Xiaomi 11T Pro vám zajisté udělá radost plochým panelem s velmi solidní 6,67" uhlopříčkou. Jedná se o opravdu velký displej, který má tenkou bradu a obecně vzato relativně symetrické rámečky nejen po stranách, ale i nahoře a dole. Obrazovku s ochranným sklíčkem Gorilla Glass Victus navíc chrání také fólie nainstalovaná přímo výrobcem, která má výkroj pro selfie kamerku. Ta se ukrývá v relativně malém „průstřelu“ a během používání nepůsobí nijak rušivě.

Uživatelský zážitek podstatně vylepšuje 120Hz obnovovací frekvence, která zajistí svižné používání, ale rovněž znamená vyšší zátěž pro baterii. První dojmy nejen z displeje, ale i z rozměrů telefonu jsou zkrátka takové, že se jedná o opravdu velké zařízení, které zdaleka ne každému (pohodlně) padne do dlaně. Tomu pochopitelně nahrává i hmotnost 204 gramů, která však stále nepatří k těm nejvyšším. Například iPhone 13 Pro Max váží hned 240 gramů. Zadní šedočerná strana (která je skleněná) má velmi jemný vzor, který částečně napomáhá maskovat otisky prstů. Jelikož se však jedná o sklo, leštění se ani tak zcela nevyhnete.

Xiaomi nabízí i relativně základní certifikaci zvýšené odolnosti IP53, kterou lze odtušit i podle silikonem utěsněného slotu pro dvojici nanoSIM karet na spodní straně. Na horní straně si lze pro změnu všimnout infraportu, který je dnes už vcelku raritou. Pojí se k němu aplikace Mi Ovladač, skrze kterou můžete ovládat váš televizor, klimatizaci nebo třeba projektor.

Zvuk od Harman Kardon

Hlasitou reprodukci zastává dvojice reproduktorů, které jsou standardně situovány vespod (vedle USB-C) a nahoře. Xiaomi na zvuku spolupracovalo se společností Harman Kardon a výsledek nezní vůbec špatně. Těšit se můžete na velmi dobrý stereo efekt (oba reproduktory mají přibližně stejnou hlasitost), slušné podání nižších, středních, ale i vyšších frekvencí. Při přímém srovnání s iPhonem 13 Pro je Xiaomi možná o trochu tišší a na maximální hlasitost je příjemnější na poslech iPhone. Výsledek nás však rozhodně nezklamal.

Nabíjení, výkon a fotoaparáty

Jednou z hlavních předností telefonu je podpora 120W drátového nabíjení, pomocí kterého se má nabít 5 000mAh baterie z 0 do 100 % za pouhých 17 minut. Již brzy se tak můžete těšit na podrobný nabíjecí test, ve kterém najdete přiložený graf s křivkou nabíjení. Zaměříme se však také na výkon hardwaru, kdy telefon otestujeme pomocí několika syntetických benchmarků či fotovýbavu, která čítá 108Mpx hlavní senzor, 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 5Mpx makro kamerku s ohniskem 50 milimetrů (tedy přibližně dvojnásobným optickým zoomem).

V komentářích pod článkem nám nezapomeňte napsat, co konkrétního vás na novince zajímá a na co bychom se měli během testování zaměřit.

Xiaomi 11T Pro 256+8 GB

Rozměry164,1 × 76,9 × 8,8 mm, 204 g
DisplejSuper AMOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:17 hodin
Diskuze ke článku
Lukáš Vrábel
Lukáš Vrábel
Zahrievanie sn888, porovnanie foto s 11t a 11t pro
Peter Grgula
Peter Grgula
Mne by zajímala reální výdrž baterie při používání APK FB,Instagram a třeba nějaké to video a čtení stránek v prohlížeči.na hodně recenzí je vjecinu čas přehrávání YouTube ale nikdo nekuka několik hodin YouTube ale dělá i jiné aktivity jako jsou sociální sítě a čtení na prehlidaci.dekuji
Ivan Nedomanský
Ivan Nedomanský
Dobry den, zajimal by me fotoaparat a porovnani napr s Mi10 . 11t nema optickou stabilizac, zda je EIS uz na takove urovni, dost me to prekvapilo,ze ani PRO nema OIS.
Dekuji Nedomansky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze