První obrázek mobilních Windows 10? Podívejte se

Windows 10 je sice stále ve vývoji pro stolní počítače a notebooky, ale to neznamená, že Microsoft zapomíná na vývoj mobilní verze tohoto systému. Nově unikly fotografie Lumie 1520 s vývojovou verzí tohoto systému na internet, mnoho změn zatím nečekejte.

To, že v Redmondu už 3× přejmenovali své uživatelské rozhraní je vcelku známá věc, nejdříve Metro UI, poté Modern UI a s příchodem Windows 10 Continuum, právě poslední zmíněné má být velmi vylepšené oproti stávajícímu rozhraní. Continuum se se bude prolínat všemi možnými sférami, od stolních počítačů, přes tablety až po konzoli Xbox One. Jak se Microsoftu povede jeho implantace je otázkou, na kterou nyní nikdo neodpoví.

Uniklé fotografie

Mobilní verze je také ve vývoji a v Itálii se objevila Lumia 1520 s vývojovou verzí nového systému. Jak to tak u raných verzí bývá, není zde mnoho změn, prakticky jedinou viditelnou změnou je možnost nastavení tapety na pozadí obrazovky Start. Nicméně je také pravděpodobné, že se jedná pouze o podvod, to nám však nikdo prozatím neřekne, více informací se dozvíme až po 21. lednu, kdy Microsoft chystá oficiální uvedení další vývojové verze Windows 10.

Činí se také fanoušci a na internetu se objevují méně či více povedené koncepty. Ten níže patří rozhodně k těm nejlepším a Microsoft by se čistým ztvárněním UI mohl inspirovat.

Mobilní verze Windows 10 - koncept fanouška

Zdroje: nokiapoweruser.com, phonearena.com, windowsphoneitaly.com, behance.net

Diskuze ke článku
Honza
Fake post...poslední položka v seznamu aplikací :-)
René
Nemůžu se dočkat :) ,sem zvědavý jak microsoft poladil hudební přehrávač a hlavně jaké dá možnosti vývojářům.
proc
Pokud jsou unikle snimky pravdive, musi i zaryti priznivci WP uznat ze uz se z toho stala neskutecna patlanice, cistota designu, kterou se vsichni cele roky ohani je pryc, plynulost a jednoduchost jde s kazdou verzi vic do kopru. Nezbyva nez doufat v zazrak.
Fry
Prečo, prečo Nás MS takto týraš... s celkom jednoduchého a prehľadného systému robíš takúto zlátaninu... :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze