První informace o Samsungu Galaxy Note 5: 5,9palcový displej a USB-C

9

Řada tabletofonů od Samsungu je již několik let dobře zažitá a nepředstavení nástupce by bylo obrovským překvapením. Není proto divu, že se již nyní spekuluje o budoucím modelu Galaxy Note 5. Ten by měl nabídnout 5,9palcový displej, silnou baterii a také nový konektor USB-C.

Několik týdnů až měsíců před představením se objevují první spekulace ohledně výbavy očekávaného Samsungu Galaxy Note 5. Displej mírně povyroste a nabídne již 5,9palcovou úhlopříčku. Očekávejte opět technologii Super AMOLED a také jemné QuadHD rozlišení. Tělo tabletofonu by mělo lákat na tloušťku pouhých 7,9 milimetrů, přičemž i tak očekávejme silnou baterii s kapacitou 4 100 mAh.

Doposud známé čtyři generace Samsungu Galaxy Note

Hardware by měla dle dostupných informací obstarat vylepšená verze procesoru Exynos 7420, který je nasazen v Galaxy S6. Potěší, že Samsung plánuje nasadit rychlou interní paměť typu UFS 2.0. Ještě větší radost však udělá nový konektor USB-C. Ten je nejenže oboustranný, ale dokáže nabíjet a také podporuje výstup videa až ve 4K rozlišení, což se hodí.

TIP! Trend je nastolen, USB-C ovládne budoucnost

K představení Samsungu Galaxy Note 5 by mělo dojít v září na veletrhu IFA 2015. Letos se však objevují i spekulace o tom, že by Samsung mohl tradici porušit a s novinkou přijít o nějaký ten týden dříve.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Dřívější představení Note 5 už dříve vyvrátil samotný CEO Samsungu ;)
Juzzy
Ale jak si zatím do ty spekulace zapomněli přidat informaci jestli tam bude podpora paměťových karet.
Driver
Pokud bude verze bez mikropaměťovky s 128GB stát tolik, co teď samotná 128GB karta a nejmenší interní paměť, tak mi nevadí, že ty karty nebudou podporovány. Pokud ale bude 128GB verze stát šílenou cenu dle S6 + něco navíc, tak už to nebude nikdo kupovat a prodeje půjdou hodně dolů.
S-pen je důvod dát za mobil dvacku. Ale 30? To si nechám note4 pár let a pak už bude Čína na slušnější úrovni. Mám čínský skútr a kupovat 10x dražší Suzuki Honda Yamaha nemá význam. Není tam 10x lepší technika, byť je to diametralní rozdíl, tak ta cena je u spotřebního zboží určující.A ten čínský skútr už 6let jezdí na brnk. Nevím proč by nemohli za pár let číňani dělat Lenovo nebo Nokia se stylusem, bude to vždy horší než Samsung, ale nebude to stát 30-40tis ale polovinu.

Jinak info z článku mě velmi potěšilo, kéz to nebudou spekulace a když bude cena jako u Note4 tak Note5 beru.
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Uvítal bych spíš jednodušší TW, který se u mého Note 4 kouše po necelém roce. Měl jsem za to, že se čeká aktualizace s androidem 5 a nic se nezměnilo, TW je stále stejně nenasytný a pomalý. Jinak vždy měním ob model, což si myslím, že se vyplatí a tudíž čekám na Note 6.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze