První dojmy z nového iPhonu Xs. Je to vydařená evoluce

27
První dojmy z nového iPhonu Xs. Je to vydařená evoluce
  • iPhone Xs působí jako vydařená evoluce výroční „Desítky“
  • Mezi hlavní novinky patří Neural Engine, který zpracovává umělou inteligenci

Když Apple na zářijové keynote představil nové iPhony, skoro by se dalo říct, že nic nového neukázal. Tedy alespoň na první pohled. Pokud pomineme zajímavé iPhony Xr a Xs Max, zbývá „pouze“ aktualizovaná „Desítka“ – iPhone Xs. Pojďme se na něj blíže podívat.

iPhone Xs je pouze evolučním telefonem, což z něj však nedělá nezajímavý produkt. Působí stejně jako předchůdce, takže velmi luxusně a prémiově, což podtrhuje i zbrusu nová zlatá varianta, která je oproti předchozím zlatým iPhonům mnohem elegantnější. Samozřejmě nezmizel ani výřez, ve kterém je ukryta TrueDepth kamera s Face ID.

Apple iPhone Xs

Apple do iPhonů zabudoval vůbec první 7nm čip Apple A12 Bionic, který je tradičně extrémně výkonný. Čip je postaven na 64bitové architektuře s tím, že je rozdělen na dvě výkonná jádra, která jsou postavena na architektuře Vortex, a čtyři úsporná, jež vychází z architektury Fusion. Při méně náročných úkonech telefon využívá čtyři úspornější jádra a v případě potřeby zapne i ta výkonná, což znamená, že při maximálním zatížení (střih 4K videa, benchmarky...) běží až všech šest jader najednou.

Apple iPhone Xs A12 Bionic

Největší změnou prošel Neural Engine, což je část starající se o akceleraci, která zpracovává umělou inteligenci. Nový Neural Engine disponuje osmi jádry, což je oproti A11 Bionic, kde tikala tato jádra pouze dvě, obrovský skok, jenž uživatel pocítí na rychlosti Face ID, focení i rozšířené realitě.

Kromě „vnitřních novinek“ se změn dočkal také fotoaparát, který fotí lépe v prostředí s nedostatkem světla a má mnohem lepší podání barev. Disponuje také funkcí Smart HDR a nově si také můžete manuálně nastavit hloubku ostrosti v portrétním režimu. Dále přibyla 512GB varianta, nový LTE modem, jenž dokáže pracovat s rychlostí až 1 Gbps, nebo zvýšená odolnost s certifikací IP68.

Zamrzí však chudé balení, ve kterém nalezneme tradičně pouze 5W nabíječku, což je u telefonu za takové peníze opravdu na pováženou. Dále nechybí sluchátka s Lightning konektorem, samolepky a uživatelská příručka. Nic dalšího v balení nehledejte. Více můžete očekávat v naší chystané recenzi.

Apple iPhone Xs

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 177 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A12 Bionic,
Paměťúložiště: 64 GB / 256 GB / 512 GBne
Akumulátor2 658 mAh
Diskuze ke článku
Dalaj Lama
Ta nabijecka me ani tak moc nesere, protoze diky pomalemu nabijeni se tolik neopotrebovava baterie, ale co vyhovuje me, nemusi vyhovovat jinemu. Letos upgrade z X nema smysl. Tech zmen je tak zalostne malo, ze bych si koupil podruhe stejny telefon.
Petr
Než tu někdo začne psát o problému s nabíjením tak jen upozorním, že ho Apple již vyřešil.

Jednalo se o chybu s SW která u některých kousků mohla způsobit to že pokud nebyl telefon při připojení odemčen mohl se odmítnout nabíjet.

Teď je to vyřešeno a opraveno.

Jinak ty Xs. Měl jsem v ruce zatím krátce ale jsou fajn. Pro majitele X jako já to nemá smysl pokud nechce Maxíka. Ten má opravdu obří ten displej a je to nádhera v těle decentně menším než jsou stará Pluska. Do ruky je to tedy ok do kalhot se taky dá schovat ale velikost X mi vyhovuje víc. Nicméně teď ta velikost Maxika má nějaký smysl a uživatel opravdu získá pořádnou pracovní plochu.

Jinak foťák vypadá moc nadějně - změna clony je fajn. A v iOS 12.1 navíc je možná již během focení což dává pravý smysl.

Za mne pro uživatele starších kousků fajn změna pro X to nemá cenu měnit.
Karel
To je zase clanek ... recenze? Opakovani stale stejnych úajů, jen aby byl clanek
Dan
Zdravím, tak za sebe přechod z ip 7 na XS a super. Displej teda obrovský a nějaká gesta nejsou úplně ideální kvůli tomu, ale jinak super. Zatím žádné bugy apod jak se psalo. Face id fakt perfektní a opravdu velice rychle. Vlastně se zámeček ani nestihne otevřít a jsem v telefonu swajpem. Nemohu kritizovat, kdo apple nepoužíval nikdy tak už vůbec ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze