První dojmy z konvertibilního Lenovo Miix 320

Lenovo nás letos na MWC opravdu nešetřilo a přivezlo s sebou celou řadu nových zařízení. Jedním z nich je také nový Miix 320. Konvertibilní 10palcové zařízení, které se snaží zalíbit masám svou nízkou cenou a příslibem Windows 10. My jsme si jej samozřejmě ihned vyzkoušeli a zde jsou naše první dojmy.

Lenovo Miix 320 – MWC 2017

Hned při prvním pohledu nás zarazil design nového Miix 320. Působí tak trochu retro a společně s klávesnicí je to na 10palcové zařízení i slušný cvalda. Konstrukce je kompletně plastová a působí lacině, obzvláště v kombinaci s faktem, že tablet samotný je bílé barvy, ale klávesnice v metalické šedé. Vůbec to k sobě neladí a vypadá to, jako by Lenono chtělo vytvořit nové zařízení, ale pak se rozhodlo hodit na novou klávesnici jen pět let starý tablet.

Ani 10palcový Full HD displej nás nijak neuhranul a odezva systému nám místy přišla až komická. Intel Atom X5 a 2 GB RAM si s Windows 10 zkrátka moc dobře poradit nedovedou. Reakce na dotyk obrazovky byly všelijaké, jen ne spolehlivé a často jsme museli na otevření některých oken a aplikací pár sekund počkat. Interní úložiště potom činí jen 32 GB, ale lze koupit i lepší verzi s až 128 GB interní paměti a 4 GB RAM.

TIP! Nové Lenovo Miix 320 je odpovědí na Chromebooky

Samotná klávesnice nás mile překvapila, ty Lenovo zkrátka umí. Vcelku pohodlně se na ní píše a nijak se neprohýbá. Avšak náladu nám opět zkazil touchpad, který byl velmi špatný a většinou naše povely prostě ignoroval. Je však sympatické, že můžete kromě rychlé Wi-Fi ac používat v tabletu i LTE, což všichni konkurenti nedovedou. Rovněž pěkná je výbava dvěma USB-C porty a výdrž baterie, která má činit údajně až 10 hodin.

Lenovo Miix 320 bude možné koupit v bílé a šedé barvě přičemž vás vyjde na zhruba 7 tisíc korun v základní verzi a 11 tisíc v té vyšší s LTE. Na trh by se měl nový Miix dostat někdy do konce května.

Technické parametry Lenovo Miix 320

Kompletní specifikace
Konstrukce249 × 178 × 9 mm, 550 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 920 × 1 200 px)
Chipset, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 2 GB, disk: 32 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory?× USB 3.0, 2× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
DostupnostQ2 2017, 7 200 Kč
Diskuze ke článku
jdjdkdkdkfj
lenovo jsou hrozny sroty, servis tragedie. ve firme s lenovem nejvetsi problemy
David
Lenovo nebrat je to levná Čína - kupoval jsem kdysi IBM ThinkPad - když to převzalo Lenovo skoro sem to obrecel ale dal sem tomu šanci a koupil T61 - no kvalita rapidně dole.... před cca 3 lety jsem si řekl ze tomu dam ještě šanci a koupil ThinkPad X1 - neskutečnej šunt....
Lenovo už nikdy - teď používám Apple a je to jiná liga za stejné peníze.
Petr
Ad video - na jakou konkurenci byste nás odkázal (bez legrace - zkuste konkrétně)? Pokud to beru jako update Miix 310, tak nevidím nic, co by za cenu okolo 7-8 tisíc mělo FullHD display (přesněji 1920x1200 dokonce) a 4GB RAM a váhu okolo 1kg i s klávesnicí. K tomu 128GB uložiště je hodně nadstandartní v této kategorii (ani 64GB není standart).
Co se týká touchpadu, tak pokud můžu soudit podle Miix 310, musíte ho utřít jednou za čas, protože jak se zamastí, tak přestane být použitelný (což se asi stalo na výstavě). Je to nepříjemnost, ale jinak na podobné zařízení velice přijatelné chování za normálních okolností.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze