První dojmy z prémiovějších tabletů řady Tab 4 od Lenova

3

Lenovo si na veletrh MWC 2017 přivezlo hned čtveřici nových tabletů, se kterými chce navázat na poměrně úspěšnou řadu Tab 3. My jsme si všechny čtyři kousky přímo v Barceloně vyzkoušeli a nyní vám přinášíme naše první dojmy na výkonnější dvojici. Podívejte se s námi na postřehy přímo z Barcelony, a to i formou videopohledu.

Lenovo Tab 4 8 Plus a 10 Plus – MWC 2017

Prémiovější dvojice tabletů od Lenova, označována přídomkem Plus, nepřináší jen vyšší výkon, ale také hezčí design. Tablety zaujmou na první pohled, mají kvalitně zpracované tělo a záda jsou pokryta sklem. Sklo sice vypadá hezky a pokud je čisté, tak i dělá hezké odlesky, ale jako vždy je magnetem na otisky prstů. Navíc pokud se vám ruka trochu zpotí, tak má tablet tendenci vyklouznout ruky, o čemž jsme se přesvědčili již na veletrhu.

TIP: Lenovo představilo čtyři nové tablety řady Tab 4

Oba tablety jsou po hardwarové stránce naprosto shodné a jediným rozdílem je velikost úhlopříčky displeje. Vedle displeje, téměř až na samotné hraně tabletu, se nachází reproduktory. Najdeme je na obou stranách tabletu a nápis Dolby Atmos napoví, že zvuk nebude špatný. Na veletrhu je sice velký hluk a hodnocení tak nemůže být objektivní, ale aspoň podle toho co bylo slyšet, můžeme potvrdit, že se tablety snaží o prostorový zvuk a nabídnou i dostatečnou hlasitost.

Již přímo na hranách tabletu najdeme konektor USB-C a v případě menší varianty i čtečku otisku prstů. U 10palcového tabletu se čtečka otisku prstů dostala pod displej, jedná se také o jediný designový rozdíl obou variant z řady Tab 4 Plus.

Lenovo Tab 4 8 Plus

Full HD rozlišení je na tablet dostatečné. Nemile nás ovšem překvapily pozorovací úhly, které by mohly být lepší. Nutno ovšem, podotknout, že na stánku je hodně odlesků, umělého osvětlení a k lepšímu posouzení by bylo vhodnější jiné prostředí.

Lenovo Tab 4 10 Plus

Lákadlem Tab 4 Plus je software. Prostředí Androidu 7 Nougat bylo upraveno k multiprofilovému používání. Tablet je tak vhodný například do rodiny, kde jej může používat každý člen. Stačí přiložit prst na čtečku otisku prstů, případně vybrat profil ze zamčené obrazovky a zadat heslo. Tablet se spustí s obsahem, který je dostupný právě pro vás. Samozřejmostí je nastavení rodičovských práv. Dětem tak můžete zablokovat vybrané aplikace, internetové stránky a podobně. I když se nejedná o novinku a více uživatelských účtů Android podporuje, tak Lenovo dotáhlo správcovství účtů, jejich ovládání, možnosti a přepínání dále a nabízí uživatelům pohodlné a jednoduché řešení. Za to Lenovu dáváme palec nahoru.

Řada Lenovo Tab 4 Plus bude dostupná v květnu za cenu 7 tisíc korun případě 8palcové verze a 8 tisíc u desetipalcové varianty. Především pro rodiny nebo prostě jen více uživatelů se jedná o zajímavé řešení.

Technické parametry Lenovo Tab 4 8 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce211 × 124 × 8,2 mm, 300 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 625 MSM8953,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 850 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 7 000 Kč

Technické parametry Lenovo Tab 4 10 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce247 × 170 × 8,4 mm, 475 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 10" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 625 MSM8953,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor7 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 8 100 Kč
Diskuze ke článku
Nick Cave
Ty tablety budou i s LTE a slotem na simkartu
Teunatus
Je to neskutečný shit. Koupil jsem dva dětem, protože příslušenství a sw výbava je jim přímo určena. V tomto směru skvělá výbava. Ale pak jsou tady bugy...

1. oba tablety se neustále odpojují od wifi a je potřeba pro znovu připojení vždy wifi na tabletu vypnout a zapnout

2. čas od času se při spouštění tabletu objedví hláška, že nelze nastartovat a jste vyzvání k factory nastavení... takže ztráta všech dat. Naštěstí jsem tohle udělal jen jednou, protože tenhle bug jde obejít znovuspuštěním tabletu.

3. V dětském účtu nemá dítě přístup na soubory v paměti ani do žádných vyhrazených adresářů, takže uložené pohádky pustíte jen přez admina. Dětský účet je tedy jen online řešení!

3. jeden z tabletů právě míří do servisu.... Nelze jej spustit vůbec. Nepomohl ani onen factory reset, smazání cache, milióntý restart atd...

Bohužel jsem se s těmito bugy setkal i u Lenovo telefonu! přičemž na androidu provozuji ještě telefony Asus a LG a u těch se nikdy nic takvého nestalo. Jinak řečeno, skutečně se jedná jen o chyby tohoto daného výrobce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze