První dojmy z ASUSu ROG Phone a kufru plného příslušenství

1
První dojmy z ASUSu ROG Phone a kufru plného příslušenství
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • ROG Phone nabídne nejvyšší možný výkon, ale k tomu přidává mnohé navíc
  • Jednak je to netradiční, ale kvalitní zpracování a dále ještě celá řada herního příslušenství
  • ASUS však myslel i na ty, kteří místo her chtějí z telefonu udělat počítač

Do redakce nám dorazil čerstvý vyzyvatel v soutěži o nejlepší herní telefon. Tato kategorie je trochu ošemetná, protože pro hry potřebujete především výkon. A ten mají všechny vlajkové lodě a dnes už dokonce i levnější zařízení. Na hry si můžete koupit Xiaomi Pocophone F1, Honor Play nebo třeba RAZER Phone, který do té herní kategorie zapadá asi nejvíc. ASUS se vydal cestou nevšedního vzhledu a celé řady příslušenství.

ASUS ROG Phone a kufr plný příslušenství – první dojmy

Telefon

Jestli vás zajímá čistě telefon, hned na první pohled si všimnete velkého 6palcového Super AMOLED displeje s 90Hz obnovovací frekvencí a Full HD+ rozlišením. Samozřejmě zde není výřez, který by byl při hraní velmi nepraktický. Displej má dobrý jas a krásné barvy, o čemž svědčí i podpora HDR. Díky tomu mě ani netrápí tmavě laděné prostředí. Vpředu ještě chválím nasazení stereo reproduktorů, které míří přímo k vám a během držení si je nezastíníte rukou. Jejich zvuk je hlasitý a čistý.

Zadní strana je velmi netradiční, najdete na ní dva materiály, průduchy chlazení, duální fotoaparát a netradičně tvarovanou čtečku otisků prstů. Foťák je bohužel spíše průměrný, ale jeho skutečné kvality zhodnotíme až v důkladné recenzi. Telefon se dobře drží, ale rozhodně jde o velké zařízení. Je také poměrně těžký. Kvalita zpracování je však naprosto špičková. Vzhled ovšem nesedne každému.

Důležitý je výkon, který je v případě ROG Phonu nekompromisní – Snapdragon 845 je doplněn o 8 GB RAM. Data uložíte na interní úložiště o kapacitě 128/512 GB dle zvolené varianty. Přímo v prostředí telefonu si můžete přepnout mezi běžným a herním módem. Ten jednak rozsvítí zadní logo, ale také odemkne maximální výkon a herní chlazení. Zapnutí tohoto režimu probíhá zmáčknutím boků telefonu jako u HTC. Místo toho tam ale můžete namapovat i další funkce.

Příslušenství

Co dělá tento telefon zajímavým a výjimečným je ale příslušenství. Hned na prvním místě se nabízí přídavné aktivní chlazení, které vážně funguje a lze ho softwarově upravovat. Nutno podotknout, že nejvyšší výkon už uslyšíte. Tento větráček naleznete přímo v balení.

Další příslušenství si už musíte dokoupit. Patří tam ochranný kryt pro záda a boky telefonu, ale také několik dokovacích stanic. Nejzákladnější je Professional dock, který nabídne USB-C, 2× USB 3 a ještě navíc HDMI nebo připojení k internetu pomocí ethernetového kabelu.

Mobile Desktop Dock promění váš telefon v počítač. Získáte tím přístup k portům, které už dnes nemá ani většina notebooků. Jednak je to HDMI, DisplayPort, 2× jack konektor, ale také 4× USB nebo čtečka SD karet. Pokud nechcete hrát hry, ale zajímá vás výkonný telefon s desktopovým módem, tento přídavek je pro vás jako dělaný.

WiGig se zase postará o připojení vašeho telefonu k televizi. Spolu s ovladačem Gamevice získáte přenosnou herní konzoli, se kterou si zahrajete i v obýváku na velké obrazovce. Do tohoto ovladače vsunete telefon a získáte standardní set směrových kláves, dvou joysticků, ovládací tlačítka i čtyři trigger tlačítka pro ukazováček. Hraní na něm je pohodlné, i když celé složení nepůsobí úplně pevně.

Nakonec zmíním ještě TwinDock, který má největší potenciál, ale rovněž mě nejvíce zklamal. Je to handheld se dvěma displeji (jedním je přímo telefon) a baterií s kapacitou 6 000 mAh. Automaticky by se nabízelo, že spodní dotyková plocha bude sloužit pro ovládání her, ale zatím se mi to u žádné nepovedlo takto použít. Vždy jsem mohl maximálně používat dvě aplikace zároveň. Třeba na jedné polovině prohlížet web a na druhé mít puštěné video. Uvidíme, co s tím udělají nějaké aktualizace.

Technické parametry ASUS ROG Phone

Kompletní specifikace
Konstrukce158,8 × 76,2 × 8,7 mm, 200 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,96 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 512 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/d, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostlistopad 2018, 22 990 Kč
Diskuze ke článku
Jan
3 docky a všechny dělají to samé. Professional dock a desktop dock přidávají ty stejné konektory. Jediný rozdíl je v tom že display dock je bezdrátový

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze