První dojmy z Prestigio MultiPad Visconte: tablet s Windows 8.1

11

Tento týden si pro nás Prestigio připravilo tiskovou konferenci, kde přestavilo první tablet značky Prestigio s Windows 8.1. Novinku jsme si vyzkoušeli a přinášíme vám první dojmy. Dokáže Prestigio skutečně zaútočit na trh s Windows tablety? Podívejte se na hlavní lákadla MultiPadu Visconte. Známe pro vás i cenu a rozhodně není nezajímavá.

Prestigio MultiPad Visconte známe již z konce roku 2013. Teprve nyní však přichází do České republiky. Na jeho české představení jsme nemohli chybět, protože jsme byli plni očekávání, jak Prestigio odladí Windows 8.1, jaká bude celková funkčnost a především také dostupnost a cena? To vše jsme pro vás zjistili.

Pravý businessman

MultiPad Visconte je pravým businessmanem. Na přední straně nabídne 10,1palcový IPS displej s poměrně širokými rámečky. Na přední straně dále nalezneme nápis Prestigio a nechybí zde ani klasické senzorové tlačítko Windows. To na námi testovaném modelu poměrně neobvykle nevibrovalo, jak tomu u konkurenčních tabletů po dotyku bývá. Zapomenout nesmíme ani na 1Mpx fotoaparát.

Boční strany nabízejí maximální konektivitu. Nachází se zde microUSB 3.0, 3,5mm Jack, miniHDMI a samozřejmě tlačítka pro ovládání hlasitosti a zapnutí/vypnutí. Nechybí zde ani slot po paměťovou kartu a to až do velikosti 64 GB.

Celkový dojem zvyšuje i zadní strana. Žádné levné a vrzající plasty, ale prémiové zpracování, které zaujme. Celkově nabídne Visconte rozměry 259 × 173 × 10 mm. Hmotnost je průměrných 580 gramů, v případě 3G verze 590 gramů.

Výkon: když tablet zastupuje notebook

O výkon se stará dvoujádrový procesor Intel Celeron s frekvencí 1,46 GHz. K dispozici je zde grafická karta Intel HD Graphics 667 MHz. Tablet následně disponuje 2 GB RAM. Výkon jsme si krátce vyzkoušeli. Ze začátku vás Visconte zklame, protože načítání aplikací je pomalé a tablet s tím má problémy, ovšem po spuštění aplikací a jejich běhu na pozadí už je vše rychlé.

Výše zmíněný výkon pohání Windows, a to ve verzi 8.1 nebo 8.1 Pro. Jak jsme již zmínili, jedná se o první tablet Prestigio právě s operačním systémem Windows 8.1. Prestigio již v prezentaci uvedlo, že cílí na uživatele nejen konzumující, ale i vytvářející obsah. Ve Visconte najdete již předinstalovanou sadu MS Office pro studenty a domácí využití zdarma. Windows 8.1 Pro nabídnou pouze 60denní zkušební verzi. Windows 8.1 Pro je určen pro korporátní sféru a zde lze předpokládat, že MS Office bude pokryt již vlastněnou multilicencí. Běžní uživatelé si koupí Visconte s Windows 8.1, kde mají MS Office zdarma.

Prestigio MultiPad Visconte se bude nabízet celkem v šesti verzích, čtyřikrát s Windows 8.1 a dvakrát s Windows 8.1 Pro. Základní verze nabídne Flash úložiště o kapacitě 32 GB, vybrat si můžete i variantu s 3G modulem. Dostupné jsou obě varianty i s 64GB diskem. Především pro korporátní sféru zde máme dvě 64GB verze s Windows 8.1 Pro. Jednou bez 3G modulu a podruhé se slotem na SIM.

MultiPad Visconte se zaměřuje i na firmy, a to především na ty státní (školy, úřady a podobně). Prestigio se domluvilo s Microsoftem na dotaci na každý tablet, jehož prodej bude alespoň z poloviny mířit do školství. Díky tomu dokáže Prestigio nabídnou hodně zajímavou cenovku.

Prestigio MultiPad Visconte: levnější, než byste čekali

Visconte nabídne hezký a stylový design. Po spuštění vás zklame délka samotného spouštění aplikací, ale po spuštění jsou aplikace již svižné. Delší dobu spouštění vykompenzuje cena, která určitě bude jedním z hlavních lákadel. Za základní 32GB verzi zaplatíte 7 000 Kč. Naopak u nejvyšší verze, tedy s 64 GB, 3G modulem a Windows 8.1 Pro se dostanete na cenu mezi 12 až 13 tisíci Kč. Jednotlivé verze lze doplnit příslušenstvím, praktická je například klávesnice s touchpadem a stojánkem pro tablet. Cenu příslušenství zatím neznáme.

Technické parametry Prestigio MultiPad Visconte

Kompletní specifikace
Konstrukce259 × 173 × 10 mm, 580 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát
ChipsetIntel Celeron N2805, CPU: 2×1,46 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:03 hodin
Dostupnostduben 2014, 8 000 Kč
Diskuze ke článku
jirka
někde jsem slyšel, že je Prestigio česká značka, je to tak?
Jab
Ten procesor je dost slabota. To bude o nervy. Koncept ale super a navíc s 3g sítí.
Petr S.
Opravte si slovo "nevybrovalo". Nedá se na to koukat. Díky.
Breta
Pěkný design, pěkná cena. Počkám si asi na vyšší výkon, ale za tuhle cenu supr. Díky za recenzy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze