První celodotykové S40 Nokie v prodeji v ČR: kde a za kolik?

2

Nokia začíná v těchto dnech na našem trhu distribuovat dvojici zajímavých novinek, které spadají do řady low-endových modelů Asha. Dva téměř identické modely Asha 305 a 306 se od sebe liší prakticky jen přítomností slotu na dvě SIM karty. Podívejte se na přehled cen a obchodů kde si novinky můžete zakoupit.

Tip: přečtěte si také článek - Nokia dále šetří, zavřela poslední továrnu ve Finsku

Nokia dvojčata 305 a 306 představila na začátku června tohoto roku. Ještě společně s o něco lépe vybaveným modelem Asha 311 jde o úplně první Nokie, postavené na "hloupé" proprietární platformě Series 40 s ovládáním výhradně pomocí dotykového displeje. "Třistajedenáctka" doposud v tuzemských obchodech k sehnání není. Podívejme se tedy na to, jak to na trhu vypadá s oběma levnějšími modely.

Nokia Asha 305

Nokia Asha 305 se na rozdíl od své sestry 306 může pochlubit podporou dvou SIM karet. Její výbava kromě tohoto celkem významného benefitu dále zahrnuje třeba dotykový displej, ovládaný bohužel postarší resistivní technologií s úhlopříčkou 3 palce a rozlišením WQVGA (240×400 pixelů), 2 megapixelový fotoaparát, a nebo integrovaný modul Bluetooth. V dnešní době citelně zamrzí absence Wi-Fi. K internetu se tak připojíte pouze pomocí pomalejší 2G konektivity. Telefon se u nás bude prodávat v červené, modré a šedostříbrné variantě.

Nokia Asha 305 - oficiální fotografie

Preview: Nokia Asha 305 a 306: Dual SIM, dotykové ovládání a hry zdarma

Graf ceny produktu Nokia Asha 305 poskytuje server Heureka.cz

Přehled cen v některých známých e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Nokia 2 190 Kč
Alza.cz 2 225 Kč
CZC.cz 2 209 Kč
Sunnysoft.cz 2 290 Kč
Kasa.cz 2 224 Kč

Nokia Asha 306

Druhé novince Asha 306 podpora dvou SIM karet chybí, ale naopak přidává bezdrátové přenosy Wi-Fi. Design a stejně tak i všechny specifikace ohledně displeje či fotoaparátu jsou naprosto totožné s výše uvedeným modelem 305. Doplníme snad jen hodnotu vnitřní paměti, který činí doslova prehistorických 10 MB. Naštěstí si ji ale budete moci rozšířit paměťovými kartami microSD. Jedna 2 GB karta je již v základním balení. Telefon se u nás bude prodávat v tmavě šedé, stříbrné a modré barvě. Jeden kousek již také pilně testujeme v redakci. Naše první dojmy z jeho používání najdete zde.

Nokia 306 - fotografie k připravované recenzi

Čtěte - Nokia Asha 306 v redakci: první dojmy a videopohled

Graf ceny produktu Nokia Asha 306 poskytuje server Heureka.cz

Přehled cen v některých známých e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Nokia 2 390 Kč
Alza.cz 2 407 Kč
CZC.cz 2 389 Kč
Mall.cz 2 329 Kč
Sunnysoft.cz 2 399 Kč
Kasa.cz 2 388 Kč

Zdroje: obchod-nokia.cz, heureka.cz

Diskuze ke článku
Roman
No Wifi...No 3G...No Nokia...
Jaroslav
Zakoupil jsem tento telefon pro svoji matku. Součástí balení je však jenom stručný návod, kde se nedozvíte např. jak si upravit položky na displeji.To prý je v úplném návodu Volal jsem na podporu firmy Nokia, kde jsem se dozvěděl, že kompletní český návod neexistuje, že možná bude a co bych vlastně chtěl...
Bohužel jsem nebral varování majitelů Nokií na internetu dostatečně vážně, byl jsem nesmyslně nostalgický k této značce, kterou již léta používám. Po této zkušenosti ale tuto chybu již nikdy nezopakuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze