První Acer s Windows Phone naživo: první dojmy z Liquidu M220

14

Acer právě na MWC 2015 představil svůj první telefon s Windows Phone 8.1. Jedná se o low-end, který zaujme nejen cenou, ale především kompaktními rozměry, protože nových telefonů s 4palcovou úhlopříčkou je jako šafránu. Liquid M220 ale neurazí ani vzhledem a zdá se být vhodným kandidátem pro nenáročné uživatele Windows Phone. Podívejte se na videopohled, fotogalerii a první dojmy z novinky.

Výrobců nových Windows Phonů není mnoho a prim hraje jednoznačně Microsoft se svými Lumiemi. Proto je zajímavé vidět každého dalšího výrobce, který se do vývoje Windows Phone telefonů zapojí, obzvláště pokud to je takto významný hráč, jakým je Acer. Jeho prvotina s označením Liquid M220 sází na nízkou cenu a solidní výbavu, který je lepší, než u levných Windows Phonů od Microsoftu. My jsme telefon v Barceloně vyzkoušeli.

Acer Liquid M220 – první pohled z MWC 2015

Acer Liquid M220 je typickým kompaktním low-endem, kterých ale ubývá. Díky 4palcovému displeji padne i přes hranatější design dobře do ruky, zajímavě vypadá plastová zadní strana se vzorem inspirovaným thajským hedvábím. Acer se snažil ozvláštnit i boky přístroje.

Displej technologie TFT TN má bohužel horší pozorovací úhly, které jsou u takto levných telefonů ale běžné. Potěší naopak automatická regulace jasu a při přímém pohledu solidní podání barev. Překvapí rovněž selfie kamerka s relativně vysokým rozlišením 2 megapixely.

Telefon má 512 MB RAM a 4 GB interní paměti, k dispozici bude ale i vyšší Plus varianta s dvojnásobnými paměťmi. Samozřejmě je možné paměť rozšířit paměťovými kartami. Telefon pohání základní Snapdragon 200, ale i tak je prostředí, jak je u Windows Phone zvykem, plynulé a rychlé.

Zadní stranu pak okupuje 5Mpx fotoaparát, který má jak automatické zaostřování, tak přisvětlovací LED, což bude výhoda oproti levným Lumiím, které často LED postrádají. Naopak akumulátor má kapacitu jen 1 300 mAh, výdrž tedy asi nebude silnou stránkou novinky. Pro některé uživatele však bude určitě zajímavá funkce Dual SIM.

Acer Liquid M220 se začne v Česku prodávat již tento měsíc za cenu zhruba 2 200 Kč s DPH.

Technické parametry Acer Liquid M220 4 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce124,9 × 64 × 9,6 mm, 119 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8210, , GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémWindows Phone 8.1
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2015, ?
Diskuze ke článku
Michal
Každý přístroj si najde svého kupce, ale já čekám na model podobný Lumii 930+pamětové karty+GS. Tuším že budu čekat marně :-)
doro
decka, windows phone uz je mrtvy system ani acer ho nezachrani to je WP jako potapejejici lod, ktera de ke dnu a WP nikdo nechce pac nema ani 3% a skveli a nejlepsi android ma 85 % hahahahahaha
Okan
Tak tohle je opravdu hnusný telefon....
doro
souhlasim kdyz sou tam ty blby dlazdice kdyby tam byl android je to krasny telefon :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze