Prohlížeč Seznam.cz nově i pro Windows 10 Mobile

8

Prohlížeč od Seznamu použije denně zhruba 350 tisíc lidí a nově se dočkává vylepšení. Ti, co jej používají na počítači, se mohou těšit na překladač celých webových stránek z angličtiny do češtiny. Mobilní a tabletové verze mají novou grafickou podobu a přibyla jim i takzvaná zpravodajská funkce.

Seznam.cz dnes spouští překladač celých webových stránek, který je uživatelům po ruce přímo při brouzdání internetem v prohlížeči. „Občas na internetu zavítáme na cizojazyčné stránky. Ne každý člověk ovládá angličtinu, proto web buď opustí, nebo pracně kopíruje text, který pak vkládá do internetových překladačů. S prohlížečem od Seznam.cz tato nutnost odpadá. Pomocník pes Krasty ve vyhledávacím řádku cizí jazyk automaticky detekuje, po kliknutí stránku přeloží z angličtiny do češtiny a s ní i jakýkoliv další obsah na prohlíženém webu,“ vysvětluje Lukáš Kovač, produktový manažer prohlížeče Seznam.cz.

A angličtinou to nekončí. Seznam.cz má v plánu postupně přidat i další jazyky a funkci překládání webových stránek brzy uvede i do mobilních telefonů, vyrovná se tak kupříkladu oblíbenému Chromu.

TIP: Seznam.cz ve svých mapách spustil snímky celého světa

Seznam.cz

Nově si do svých mobilů stáhnou aplikaci prohlížeče Seznam.cz i ti, co mají operační systém Windows 10 Mobile. Seznam.cz totiž k Android a iOS aplikacím přidal třetí, dostupná bude v následujících dnech. Ve všech třech aplikacích také ode dneška lidé najdou zpravodajského psa Krastyho, funkci, která dohledává k právě prohlíženým článkům doplňující informace a související obsah. Tuto funkci mohou uživatelé desktopové verze využívat už od letošního června.

„Máme vizi, jak lidem brouzdání po internetu ještě více zpříjemnit. Chceme pomocníka psa Krastyho všude tam, kde může ve správnou chvíli poskytnout užitečné informace. Takže zatímco v případě překladače čerpá z našeho Slovníku, tak u zpravodajské funkce využívá Vyhledávání. Tyto vychytávky šetří lidem čas,“ vysvětluje Lukáš Kovač

V uplynulých týdnech se Seznam.cz zaměřil také na podobu aplikace v tabletech. „Předělali jsme jednotlivé panely tak, aby se otevíraly vedle sebe stejně jako v prohlížeči na počítači. Ovládání tabletu je totiž díky velikosti displeje blíže k počítači než k mobilu,“ popisuje Lukáš Kovač a dodává, že „lidé v tabletech určitě ocení i možnost otevření anonymního panelu jednoduše mezi ty ostatní.“ Tabletové a mobilní Andoid i iOS aplikace získaly současně intuitivnější přidávání stránek do oblíbených a iOS je díky optimalizaci viditelně svižnější.

Stáhnout Seznam.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
figura
Seznam evidentně neví co s penězi, když dělají prohlížeč pro WM.
Matěj
Škoda, že více firem nemá přístup k WM10 alespoň z poloviny takový, jako Seznam.cz
Ondřej Bakan
Ondřej Bakan
350 tisíc lidí denně používá paskvil od Seznamu? Bože, ČR je fakt v h*jzlu.
Šimon
Seznam jsem užíval z důvodů že mne neotravovali trapné reklamy a chodíval jsem na něj rád,přečíst si email, když jsem si chtěl něco najít tak jsem si našel co jsem potřeboval jelikož byl přehledný a celkem jednoduše jsem se v něm dalo orientovat. Nyní jsem znechucen jakou cestou se vydali. Ze všech stran na mne skáčou reklamy a různé trapné upoutávky které mne obtěžují a vůbec nazajímají i přesto že si nastavíte dle svého svou titulní stránku...Za mne určitě nikomu normálnímu nedoporučuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze