Přivítejte Nokii 5.1. Má kovové tělo, Full HD+ displej i vyšší výkon

21
Přivítejte Nokii 5.1. Má kovové tělo, Full HD+ displej i vyšší výkon
  • Kromě novinek z nižší střední třídy představilo HMD i Nokii 5.1
  • Poskytne o poznání příjemnější výbavu a zařadí se o stupínek pod Nokii 6.1
  • Zaujme například celokovovým zpracováním, Full HD+ displejem a Androidem One

Nokia 5.1 je přímým nástupcem modelu 5, který byl představen spolu s Nokií 3 minulý rok v únoru. Tehdy jsme Nokii 5 přezdívali jako prokletou kvůli faktu, že se musela popasovat s prostředním místem mezi Nokií 2 a Nokíí 6, která svého času platila za vlajkovou loď výrobce. Jak během více než roku Nokia na novince zapracovala si prozradíme právě nyní.

Nokia 5.1 má kompaktní a zároveň decentně stylovou konstrukci, čímž navazuje na klasický design předchůdce. Tělo je vyrobeno z jednoho bloku hliníkové slitiny 6 000 procesem sestávajícím z 33 kroků zahrnujících obrábění, eloxování a leštění. Výsledkem je odolná konstrukce s elegantním matným povrchem, díky němuž se má novinka dobře držet. Nokia 5.1 je osazena 5,5palcovým Full HD+ displejem s poměrem stran 18:9.

Nokia 5.1

Telefon pohání osmijádrový procesor MediaTek Helio P18 s taktem 2,0 GHz, díky kterému telefon přinese až o 40 % výkonu více oproti minulé generaci. O kvalitní fotografie se postará inovovaný hlavní fotoaparát s 16Mpx snímačem a fázovým automatickým ostřením, atraktivní selfie zase zajistí širokoúhlý přední fotoaparát. Čtečka otisků prstů se tentokrát nachází na zadní straně, což může někoho zklamat a ve výbavě nechybí NFC. Na moderní USB-C se bohužel opět nedostalo.

Nokia 5.1

Nová Nokia 5.1 bude globálně dostupná ve třech barevných provedeních: Copper, Tempered Blue a Black. Poslední jmenovaná varianta dorazí o několik týdnů později. Připraveny budou také dvě konfigurace s 2 GB RAM/16GB úložištěm a 3 GB RAM/32GB úložištěm. Základní varianta má startovat na 189 eurech, tedy téměř 5 tisících včetně DPH. Výkonnější varianta vyjde na 219 euro, tedy asi 5,5 tisíce.

Nokia 5.1

Rozměry151,1 × 70,7 × 8,3 mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek helio P18, 8×2 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor2 970 mAh, doba nabíjení: 2:05 hodin
Diskuze ke článku
Karel
Telefony jsou v pohode je videt ze mistni diskuteri jsou omladina co nechapou pro koho jsou urcene (deti,rodice,prarodice) :) Nic ve zlem taky bych si nevybral ani jednu ale treba pro dite ve skole nebo pro rodice bych sni asi krok vedle neudelal.

Kazdopane at googlim jak googlim tak 5.1 ma Helio P18 o kterem nikde nejde najit zadne info. Dokonce i nokia (hmd) stahla toto oznaceni z ofiko stranek a nahradila jen MT6755S. Nema nekdo nejake info ? Prijde mi to parametrove jako P10.
Řezňýk
Takže vlastně taková obyčejná čínská mrdka, jakých se všede válí asi bambilion. A komu tím jako prospějete?
Tož
Nevypadá to špatně, jen by měli zahodit ty mediateky a microusb.
Nejkolkol
Ach jo, a já se na ni celkem těšil, další rok už čekat nebudu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze