Prestigio a Micromax začnou vyrábět telefony s Windows Phone

10

Microsoft se delší dobu potýká s tím, že jeho systém nechce mnoho výrobců využívat pro své mobilní telefony. Drtivý podíl tak drží Nokia. S představením aktualizace Windows Phone 8.1 však přibývají dva silní partneři.

S nástupem operačního systému Windows Phone se jako hlavní výrobce ukázalo nejprve HTC, které posléze nahradila Nokia. Tito dva mají na svědomí vůbec nejvíce telefonů se systémem od Microsoftu. Po příchodu Windows Phone 8 jsme se však dočkali jen několika modelů od HTC, Huawei a Samsungu. V drtivé většině Windows Phone 8 smartphonů pak šlo o telefony s logem Nokie. To by se však výhledově mělo změnit.

Noví výrobci telefonů s Windows Phone 8.1
Noví výrobci telefonů s Windows Phone 8.1 – Micromax a Prestigio

Dnes v podvečer Microsoft zahájil svoji konferenci Build 2014, na které představil aktualizaci Windows Phone 8.1. V samotném úvodu konference byly všem ukázány dva telefony. Jeden měl na sobě logo Micromax a druhý Prestigio. Znamená to tedy, že se brzy dočkáme modelů právě od těchto výrobců, z nichž především Prestigio je v našich končinách dobře známo telefony s dobrým poměrem ceny a výkonu.

Diskuze ke článku
jirka
jak to je s Prestigiem? je to česká firma nebo už ne?
Karel
Takova mezinarodni. Sidlo na Kypru, vyvoj a vyzkum v Praze na Chodove.
R1S0
mne osobne kludne postaci,ak bude s WP Nokia. Uprimne,neviem si predstavit,co nove okrem skladania z beznych suciastok moze popri Nokii priniest hociktory iny vyrobca okrem Samsungu.
Jméno
Kdyz si procitam na heurece zkusenosti lidi s mobily Prestigio tak bych se teto znacce zdaleka vyhnul

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze