Prémiové funkce zdarma nejsou fér. Spotify se bude bránit proti pirátům

50
Prémiové funkce zdarma nejsou fér. Spotify se bude bránit proti pirátům
  • Spotify využívá přes 140 miliónů uživatelů, platících je přibližně polovina
  • Volný účet však část uživatelů zneužívá a odstraňuje například reklamu
  • Proti této formě pirátství se rozhodla společnost bojovat

Pokud se dnes řekne streamování hudby, většině uživatelů se vybaví služba Spotify. Není se čemu divit, celosvětově ji využívá již přes 140 milionů uživatelů. Přibližně polovina z nich si měsíčně platí Premium účet, díky kterému je neotravují reklamy, hudbu mají v maximální možné kvalitě a své skladby mohou přehrávat také ve chvílích, kdy nejsou připojeni k internetu. Velkou hybnou silou Spotify je však Free účet, kdy lze také poslouchat, avšak s reklamou, nižším datovým tokem a nemožností skladby zcela libovolně přeskakovat.

Spotify
Varovný e-mail od Spotify

Není vůbec žádným překvapením, že se najdou uživatelé, kteří službu zneužívají a bezplatný účet nelegálními praktikami mění. Především jde o možnost neomezeně přeskakovat skladby a samozřejmě odstranění reklam. Snaha o obejití se u Spotify objevuje takřka od samotného počátku, vůbec poprvé však proti pirátům vykročila samotná společnost.

Zástupci Spotify rozesílají podezřelým účtům, u kterých byla nelegální praktika zaznamenána, informaci o tom, že jim byla služba odpojena. V případě, že budou nadále službu využívat proti pravidlům, mohou být jejich účty zcela pozastaveny či zrušeny.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: torrentfreak.com

Diskuze ke článku
Zalman
Miluji kecy typu copak nemáte 150 Kč za měsíc, ale inteligenti ono za rok jsou to dva tisíce a teď si to převeďte třeba na plenky, výživu pro děti a to není zase tak málo a které rodině se nehodí tolik ušetřit nepočítám tu Pražskou kavárnu, Kalouskovce a jejich kmotry ale mluvím tu o normálních lidech a rodinách. To, že někdo umí něco obejít poukazuje spíš na jeho chytrost, šikovnost... Osobně si hlavně hudbu stahuji z warezu mám ji na disku nebo v mobilu a nejsem pak ani odkázaný na data. K tomu mám nejraději blues, jazz. 60. léta, takže proč platit za ty moderní sra... když to stahování je mnohem jednodušší.
haha
Ale neubraní :)
Dragereker
Škoda, používal som pirátsku verziu keďže Spotify používam len raz za čas (keď mám chuť na hudbu,a aj to len pár pesničiek, zvyšok mám stiahnutý v mobile) a nie každý deň, tak by som zbytočne si platil Premium..
Michal Litecký
Michal Litecký
A to jste takoví neschopní žebráci, že nejste schopni sehnat 150 na 30+ mil. skladeb?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze