Přehledně: Sony zítra představí 4 nové Xperie s obřími displeji

10
Přehledně: Sony zítra představí 4 nové Xperie s obřími displeji
  • Hlavní hvězdou má být protáhlá Xperia 1 se 4K OLED displejem
  • Střední třídu obstarají Xperie 10 a 10 Plus
  • Vstupní branou mezi smartphony má být Xperia L3
  • Tisková konference začne v pondělí od 8:45 hodin ráno

Sony Xperia 1

V prvé řadě můžeme vyhlížet novou vlajkovou loď, která se nebude, dle dřívějších předpokladů, jmenovat Xperia XZ4, ale jednodušeji Xperia 1. Její hlavní předností bude velký displej s poměrem stran 21:9. Typově má jít o OLED HDR panel s úhlopříčkou 6,5 palce a 4K (Ultra HD) rozlišením. Sony se neuchýlí k výřezu ani průstřelu. Využije malé rámečky kolem displeje. Nasazen má být Snapdragon 855, 6GB RAM a 128GB úložiště. Android 9.0 Pie doplní trojitý fotoaparát na zadní straně. Čtečka otisků prstů bude mít své místo na pravém boku. Cena novinky rozhodně nemá být nízká a možná překoná hranici 25 tisíc korun. V případě dostupnosti se navíc spekuluje až o červnu 2019.


Sony Xperia 10

Zástupkyní nižší střední až střední třídy se stane Xperia 10. Opět jde o změnu názvu, očekávalo se označení XA3. Tento model by měl mít 6palcový Full HD+ displej, možná rovněž s poměrem stran 21:9. Hardware nijak neoslní. Má být nasazen procesor Snapdragon 630 a 3GB operační paměť. S ohledem na displej zarazí také slabší baterie s kapacitou 2 870 mAh. Na zadní straně mají figurovat dva fotoaparáty s rozlišením 13+5 megapixelů pro práci s bokeh efektem.

Sony Xperia 10
Sony Xperia 10

Sony Xperia 10 Plus

Pokud vám bude připadat Xperia 10 moc malá, sáhnete po variantě s přídomkem Plus. Ta nabídne 6,5palcový Full HD+ displej. Design bude takřka identický. O něco lepší však bude výkon, který zajistí Snapdragon 639 doplněný o 4GB operační paměť. Baterie posílila na 3 000 mAh, což je ovšem k obřímu displeji vcelku málo. Ani verze Plus nepřijde o duální fotoaparát, ten bude mít rozlišení 12 + 8 megapixelů a bude umět nejen bokeh efekt, ale také dvojnásobný optický zoom.

Sony Xperia 10 Plus
Sony Xperia 10 Plus

Sony Xperia L3

Dostáváme se k nejzákladnější Xperii. O té však nemáme moc, co napsat. Designově se Sony zuby nehty drží konzervativní klasiky. Telefon má tudíž rámečky kolem 5,7palcového HD+ displeje. Úsměv na tváři nevykouzlí MediaTek 6762 s 3GB RAM a informace o nasazení Androidu 8.1 Oreo je děsivá. Známa je ještě baterie s kapacitou 3 300 mAh a duální fotoaparát s 13 a 2 megapixely.

Sony Xperia L3
Sony Xperia L3

Tisková konference začíná v pondělí 25. února od 8:30 hodin ráno a redakce mobilenet.cz samozřejmě bude přímo na místě.


Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
A proč pro Boha až v červnu?Doufám,že k tomu bude nějaké logické vysvětlení,protože představit Nový model a pak ho uvést až po 3 měsících,to mi opravdu hlava nebere!!!
...
Xperia 1 má mít displej s obnovovací frekvencí 120 hz. Dostupnost 4G verze březen, 5G červen
Mara Studna
Mara Studna
Děkuji za vysvětlení,doufám že takto podrobně to bude uvedeno spolu i s cenou po zítřejší prezentaci-děkuji.
Řezňýk
Kde je compact? Anebo počkat, podle poslední logiky, kdy je šestipalcový tablet kompaktní telefon, by představili něco s 5,5 palce a tvrdili o tom, že to je ultrakompakt. Tak ať radši klidně zkrachujou, litovat je nikdo nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze