Pracovní stanice HP ZBook se dočkaly nové generace

Na trhu s notebooky je velmi mnoho specificky zaměřených zařízení. Jedním druhem jsou i přenosné pracovní stanice mezi, které patří i řada HP ZBook, přičemž byla představena nová generace těchto stanic.

Prvním ze dvou nových modelů je HP ZBook 15 G2, který dostal do vínku 15" IPS displej s rozlišením QHD, což je 3 200 × 1 800 pixelů a to je opravdu hodně. Přeci jen je notebook orientován na práci v CAD aplikacích a grafických nástrojích, takže se rozlišení velmi hodí. K tomu dopomůžou i grafické karty AMD FirePro nebo NVIDIA Quadro, přičemž bude možnost si vybrat.

oficiální fotografie

Krom grafického čipu bude v počítači i procesor Intel Core i7 se čtyřmi jádry, který je dostatečně výkonný. Tomu bude asistovat až 32 GB operační paměti. Jako úložný prostor poslouží m.2 SSD disk, který je rychlejší než SATA 2,5" SSD, protože na rozdíl od něj využívá i PCI-E linky.

Větší model ZBook 17 G2 je stejný jako menší příbuzný, jen displejem se liší. Zatímco ZBook 15 G2 má 15" displej, větší ZBook 17 G2 má 17" displej, vyplývá to již z názvu notebooků. Rozlišení je taktéž shodné, jen u většího modelu je dostupná i technologie Dreamcolor, která vylepšuje konečné podání barev displeje. Na výběr bude ze systémů Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Ceny startují na 1 499 dolarech (38 844 Kč s DPH) za menší model a 1 749 dolarech (45 309 Kč s DPH) za větší model.

Zdroje: notebookcheck.net, notebookreview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze