HP Stream: drahý bojovník proti Chromebookům představen

Chromebooky zažívají v zahraničí poměrně velký boom, takže se Microsoft snaží najít nějakou možnost, jak jejich růstu čelit. Zachráncem by mohl být notebook HP Stream, který má Windows, oproti Chromebookům však bohužel i moc vysoko nastavenou cenu.

HP Stream dostal do vínku 14" displej s rozlišením 1 366 × 768 pixelů a jedná se o obyčejný TN panel, takže s kvalitou spíše nepočítejte. Procesorem bude poměrně nový AMD Mullins, který skrývá grafickou kartu Radeon R3 a vedle toho tu máme i 4 jádra na frekvenci 1 až 1,6 GHz. Vše je zabaleno do jednoho SoC čipu s TDP pouhých 4,5 W, čemuž bude odpovídat i výkon, který nebude nejvyšší, ale zcela postačí pro běžnou kancelářskou práci.

Oficiální fotografie

Baterie také nepatří mezi nejlepší, má kapacitu celkem slabých 32 Wh, ale vzhledem k úspornému procesoru by to neměl být až tak velký problém a HP deklaruje výdrž pěkných 6,5 hodiny při běhu na baterii. Největší bolestí celého počítače je cena. Ta činí celkem vysokých 300 dolarů, v přepočtu 7 804 Kč s DPH a to je na soupeře Chromebooků vysoká částka, protože ty se cenou pohybují někde jinde, ČR je samozřejmě výjimka, zde se totiž Chromebooky oficiálně neprodávají, proto je jejich cena u nás vyšší.

Zdroje: mobilegeeks.de, liliputing.com, notebookreview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze