Apple zlákal pro používání Apple Pay 6 procent uživatelů iPhonu 6

12

Spolu s novou generací iPhonů, které konečně dostaly technologii NFC, představil Apple i svůj vlastní systém mobilních plateb Apple Pay. Nedávný průzkum mezi americkými uživateli však ukázal, že systém, který byl spuštěný v polovině října pravidelně používá šest procent majitelů iPhonů 6.

Naproti tomu plných 85 procent uživatelů uvedlo, že službu Apple Pay nikdy nepoužilo. Zbylých 9 procent pak s Apple Pay experimentovalo, ale nepoužívá ho. Mezi uváděnými důvody zaznělo, že zapomněli, jak se používá, nebo neví o žádném místě, kde Apple Pay akceptují. Aby Apple pomohl uživatelům vzpomenout si, přichystal nové samolepky pro obchody spolu s přesnými pokyny k jejich umístění.

Apple iPhone 6
Apple Pay

TIP: Apple číslo vaší karty nikomu neprozradí. Jak funguje Apple Pay?

Nicméně i zmíněných 6 procent uživatelů však stačilo, aby to rozčeřilo stojaté vody v oblasti mobilních plateb. V únoru koupil Samsung společnost zabývající se mobilními platbami LoopPay a na začátku března ohlásil na letošní rok spuštění vlastního systému Samsung Pay, zatím pouze v Jižní Koreji a USA. Snaží se však i Google, který již má svou Google Wallet. Tu chce vylepšit pomocí technologií, které získal únorovou koupí mobilní peněženky Softcard.

Zdroje: appleinsider.com, phonearena.com, phonearena.com, phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Josil
Nikdy bych nezaplatil ani halir pres mobil a hlavne ne pres otisk prsku ktery si kazdy hacker muze stahnout ze spatne zebezneceneho applu jak tomu bylo nedavno kdyz se celebritam zverejnovali jejich fotky co meli na iCloud. Jen blazen si naskenuje prst. Aj samsung sam priznal ze jeho nove smart TV ktere jsou ovladane hlasem odposlouchavaji lidi a ze se nahravky nejakou dobu uchovavaji kvuli vyhodnoceni. To same je aj s otiskama.
Ascension
Nedivím se vždyť zase tak důležitá funkce to není.
Venco Gregor
Venco Gregor
A povinne všetci hateri ideméééé!!!!
Martin P.
Problém není bezpečnost problém je, že to nenavyšuje víc komfort. A hodně firem tyhle platby odmítá, protože mají tvz více náklady k klasickým platebním kartám.

Je větší pravděpodobnost, že když budu chtít platit něco přes NFC bud mit u sebe spíš kartu než telefon. Přece jen je "trochu" menší a třeba ví "vodotěsná".

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze