Potvrzeno: telefony s 512 MB RAM nedostanou Windows 10 Mobile

250

Aktualizace na nový operační systém Windows 10 Mobile se konečně rozběhla, avšak tušilo se, že se ji nedočkají všechny modely. Nyní to Microsoft přímo potvrdil. Telefony s menší než 1GB operační pamětí se aktualizace nedočkají.

Windows 10 Mobile

Včera se všichni fanoušci a uživatelé konečně dočkali, Microsoft začal oficiálně vypouštět aktualizaci na Windows 10 Mobile pro starší telefony, které doposud fungují na systému Windows Phone 8.1. Seznam modelů, které se aktualizace dočkají, najdete v našem souhrnném článku. V něm si jistě povšimnete, že mnoho především starších modelů zcela chybí. U mnoha z nich bude důvodem nedostatečná operační paměť, což Microsoft nyní na uživatelský dotaz potvrdil.

TIP! Microsoft uzavírá Project Astoria, Android aplikace na Windows nebudou

Dotaz byl mířen na oblíbenou Lumii 635, zda i ta obdrží aktualizaci na nový systém. V odpovědi se dozvídáme, že není v plánu vydávání aktualizací na jakékoliv modely s velikostí operační paměti 512 MB. Tím tak hasnou naděje na aktualizaci například i pro nejoblíbenější Lumii 520.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
doro
Windows Phone je defakto mrtva plaforma :D
mac
toliko asi k podpoře windows telefonů.
Petr
To je pochopitelne, podporu nedostanou ani stara dvoujadra, beztak by to na nich jelo otresne. Proste po trech letech je potreba vymenit smartphone nebo se smirit s aktualni verzi a jeste chvili prezivat. Casy kdy clovek valil 5 let Nokia 5110 jsou davno pryc.
xXx
tak chápu 512 MB RAM je dnes již málo škoda dnes již legendární Lumia 520 nedostane Win 10

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze