Potvrzeno: ASUS Transformer Book Duet nakonec nebude

4

Tablet představený společností ASUS se po dlouhých debatách na trh vůbec nepodívá. Za neuvedením stojí tlak ze stran Microsoftu a Googlu, kteří si vydupali u ASUSu upuštění od dual boot zařízení. Redakci to potvrdilo místní zastoupení společnosti a definitivně tím pohřbilo naděje na vydání tohoto zařízení s dvěma operačními systémy.

Zařízení, které bylo ASUSem představeno 6. 1. 2014, se již delší dobu potýkalo s tlakem od obou stran, které měly připravený hardware osadit dvěma operačními systémy. K tomu nakonec nedošlo po dlouhém období mlčení, které bylo rozčeřeno oficiálním prohlášením, jež zasadilo smrtelný úder do nadějí přežití konvertibilního tabletu.

Oficiální produktové fotografie

ASUS Transformer Book Duet měl být multifunkčním přístrojem s designem klasického Transformeru, ale s tlačítkem Instant Switch, které vás mělo bleskově přepínat mezi systémy Windows 8.1 a Android. Již na letošním veletrhu CES se Google snažil přesvědčit ASUS od vycouvání z trhu s tablety, které mají mít více než jeden operační systém. Důvod, proč se Googlu tento nápad nelíbil, byl podle nepotvrzených informací ten, že prodeje těchto hybridů by zvýšily oblíbenost platformy Windows 8.1, což by bylo pro Google kontraproduktivní a pomáhal by Microsoftu ke zvýšení prodejů. Po této události se však i ze strany Microsoftu začal ozývat šrumot, který také naznačoval nespokojenost s tímto nápadem a nakonec z projektu ASUS odešel se sklopenou hlavou.

Funkční verze tabletu byla k vidění na CES 2014. To se o nezvratném osudu zařízení ještě nevědělo.

Tablet měl být osazen plnohodnotným procesorem od Intelu v několika konfiguracích. Ty obsahovaly varianty s procesory i3, i5 a i7, potom buď 64GB, nebo 128GB systémový solid state disk a nakonec sekundární prostor v podobě HDD ve velikostech 320GB až 1TB. Samotná klávesnicová část měla obsahovat onen pevný disk pro ukládání velkého množství dat a dále pak všechny standartní konektory jako USB 3.0, USB 2.0, LAN port, HDMI výstup a 3,5mm jack.

Technické parametry ASUS Transformer Book Duet

Kompletní specifikace
Konstrukce342 × 216 × 12 mm, 1 900 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát
ChipsetIntel Core i7, CPU: 1×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 15 000 Kč
Diskuze ke článku
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Škoda, mě se to líbilo...
Olaf
stejne by to vedlo k tomu, ze bych ten bloatware Android smazal, abych mel vic mista na ssd. Jako uzivatel Windows 8, WP8.1 a skoro vsech MS sluzeb Nevidim jeden jedinny duvod, proc bych mel dualbootovat do Androidu.

chybejici aplikace modern UI zastane desktop - hry jsou pro Windows lepsi. mobilni hricky z GooglePlay moc me neberou
win8grc
Olaf,hotovo?
Fox
Zakopaný pes není v kvalitách jednoho či druhého operačního systému ale v choutkách softwareových gigantů hrát si na bohy. Myšlenka Asusu byla geniální, ale Google s Microsoftem se přece nebudou dělit o jednu misku a to, že spoustu lidí by takový softwareovo hardwarový hybrid potěšil a nakonec by obyčejný člověk ještě ušetřil, to přece nemůžou dovolit. Mám pro oba giganty jediný vzkaz: "jděte se bodnout,,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze