Novinky od Asusu pohromadě: předpokládané ceny a dostupnost

3

Asus představil na veletrhu CES v Las Vegas novou řadu telefonů ZenFone a zařízení Transformer Book Duet, hybrid, který dokáže v obou režimech přepínat mezi operačními systémy Android a Windows. Další představenou novinkou je PadFone mini, čtyřpalcový smartphone s možností přeměny na sedmipalcový tablet. My se dnes podíváme kdy a za kolik asi si budete moc novinky zakoupit.

Asus
Asus se na letošním CESu opravdu činil

Nepřehlédněte:

Asus Transformer Book Duet

První konvertibilní notebook a tablet na světě, který je možné používat ve čtyřech režimech, to je nový Transformer Book Duet. Technologie Instant Switch přepíná mezi operačními systémy Windows a Android jak v režimu notebooku, tak v režimu tabletu během pouhých čtyř sekund. Děje se tak stiskem jediného tlačítka nebo virtuální klávesy na tabletu.

Srdcem tohoto hybridního zařízení je výkonný procesor Intel Core i7. Ke kvalitnímu zvuku přispívá technologie ASUS SonicMaster a duální reproduktory na obou stranách tabletu. Cena tabletu se zastavila na 599 dolarech, což by v přepočtu mohlo znamenat 14 500 Kč včetně DPH. Dostupnost na tuzemském trhu prozatím není známa.

Hybridní Asus Transformer Book Duet

Asus ZenFone 4, 5 a 6

Asus ZenFone 4 disponuje 4palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Intel Atom Z2520 s frekvencí 1,2 GHz. Procesor nabízí technologii Intel Hyper-Threading, která telefonu umožní rychlou odezvu v jakékoli situaci. Telefon se dvěma vestavěnými kamerkami váží pouze 115 g a bude v prodeji celkem v pěti barvách — černé, perleťově bílé, třešňově červené, modré a žluté. Plánovaná cena je 99 dolarů, v přepočtu se můžeme dostat na částku okolo 2 500 Kč včetně DPH.

Asus ZenFone 4

Asus ZenFone 5 nabídne 5palcový IPS panel s HD rozlišením (1280 x 720 bodů), energetickou úspornost, rychlý dvoujádrový procesor a zadní kameru PixelMaster s rozlišením 8 Mpx, která vylepšuje kvalitu snímků pořízených ve špatných světelných podmínkách. Technologie GloveTouch a PenTouch zvyšují citlivost displeje, takže jej lze ovládat pohodlně i prsty v rukavicích nebo jakýmkoli stylusem. Cena 149 dolarů by mohla znamenat v přepočtu zhruba 3 800 Kč.

Asus PadFone mini

Asus ZenFone 6 je také vybaven HD displejem, který dosahuje úhlopříčky 6 palců a umožňuje proto konzumovat velké množství obsahu na jedné obrazovce. Stejně jako model ZenFone 5 i displej ZenFone 6 vylepšují technologie GloveTouch a PenTouch. ZenFone 6 navíc obsahuje 13megapixelovou kameru PixelMaster.

Asus ZenFone 6 se dostane na trh ve čtyřech barevných variantách - černé, perlově bílé, třešňově červené a šampaňské zlaté. Cena je nastavena na 199 dolarů, tedy zhruba 5 000 Kč včetně DPH. Na závěr dodáme, že všech telefonů z řady ZenFone bychom se měli dočkat ke konci prvního čtvrtletí tohoto roku.

Asus PadFone mini

Asus PadFone mini

Asus PadFone mini

Tento 4palcový smartphone se zasunuje do tabletového doku a dále jej lze používat jako 7palcový tablet. PadFone mini pohání dvoujádrový procesor Intel Atom Z2560 s technologií Intel Hyper-Threading. Data můžete ukládat na interní úložiště 8 GB, kterou lze rozšířit o dalších 64 GB prostřednictvím slotu na micro SD karty. Asus PadFone mini podporuje dvě SIM karty. Cena je nastavena na 249 dolarech, tedy zhruba 6 200 Kč.

Bohužel zatím není vůbec jisté, jestli se PadFone mini dostane i k nám. Jaké z nově představených zařízení od Asusu se nejvíce líbí vám? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem.

Diskuze ke článku
žilas
Ta cena 249 dolarů u Asus PadFone mini je pouze za telefon, nebo pro komplet telefon + dok?
kdyby taková cena byla za komplet tak by to myslím byl trhák.
Androiďák
Rozhodně duet. Ale líbí se mi i padfone mini. Jen nevím co je s tím padfonem X. To je nějaká speciální nabídka operátora?
Mara
Ten duet se me osobne moc nelibi, ale myslim, ze sve fanousky si najde. Naopak uz dlouho se mi libi koncept padfone, ale mini verze je podle me trochu zbytecna. Me se asi nejvic libi ten 4" telefon, pokud bude vykonostne a vybavou aspon trochu lakavej, tak ta cena je uzasna.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze