Porovnali jsme, jak fotí Samsung Galaxy A53 a „nový“ iPhone SE (2022)

Podívejte se na výsledek
Porovnali jsme, jak fotí Samsung Galaxy A53 a „nový“ iPhone SE (2022)
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Zatímco iPhone SE (2022) má na zádech pouze hlavní fotoaparát, Galaxy A53 nabídne také ultraširokoúhlý objektiv, bokeh i makro senzor
  • Podívejte se na srovnání snímků pořízených selfie kamerkou a hlavním snímačem

V cenové hladině okolo 13 tisíci korun najdeme hned několik zajímavě vybavených smartphonů, jejichž seznam docela nedávno rozšířil i favorit střední třídy, Samsung Galaxy A53. Pokud byste naopak chtěli za danou cenu zbrusu nový smartphone od Applu, zredukuje se vaše volba na „nový“ iPhone SE (2022), který na první (ani druhý) pohled nelze rozpoznat od předešlé generace a v podstatě ani od iPhonu 8, ze kterého vychází.

Nákup iPhonu SE (2022) znamená rovněž spokojit se pouze s jedním fotoaparátem na zádech, který Apple mezigeneračně velmi mírně vylepšil, a to zejména za pomoci výpočetního výkonu procesoru Apple A15 Bionic. V případě Galaxy A53 se nemusíte omezit pouze na hlavní snímač, ale také si dopřejete ultraširokoúhlý objektiv, bokeh senzor a dokonce i velmi slušné 5Mpx makro. Níže se můžete podívat na srovnání specifikací hlavních snímačů.

Za zapůjčení Apple iPhonu SE (2022) děkujeme iWant – Apple Premium Reseller, kde si jej můžete zakoupit.
Apple iPhone SE (2022) Samsung Galaxy A53
Rozlišení 12 Mpx 64 Mpx
Světelnost objektivu f/1.8 f/1.8
Velikost snímače ?" 1/1.7X"
Ohnisková délka 28 mm 26 mm
Rozteč pixelů 1,22 μm 0,8 μm
Ostření a stabilizace PDAF, OIS PDAF, OIS
Selfie kamerka 7 Mpx, f/2.2 32 Mpx, f/2.2

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří iPhonu SE (2022), druhý pak Galaxy A53 (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením, které také v případě Galaxy A53 automaticky aktivovalo noční režim. Fotografie si můžete prohlédnout v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

Apple iPhone SE (2022)
Samsung Galaxy A53
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Pěkná bída pro A53 :D ty barvy a to rozmazaná krabice od Sony TV :D
Petr Paulika
Petr Paulika
Já prostě Samsungu ty barvy nevěřím. Uznávám, jsou líbivé.
Škoda, že neporovnáváte s nějakou zrcadlovkou jako etalon. Takhle to může být tak i tak.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Tak pane BenBen, takže fosílie od jabka v rozstřelu s hvězdou střední třídy A53 :-) Když vidím u A53 nezvládnutý kontrastní scény s přepaly místo oblak (HDR jen pro modely nad 20 litrů? :p) a barvičky z Disneylandu, tak já myslim, že fosílie překvapila, či? :-)
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Donedávna jsem měl mobily z řady S ( posl.S10) a teď jsem si kvůli výdrží a pam.kartě koupil M62. Ty fotky z něj nevypadají zle,ale někdy jsou jak omalovánky...hlavně obloha. Asi je fakt, že to lepší si Samsung nechává jen pro nejvyšší řadu. To i ten můj firemní 13MP z Moto 7power za 3000Kč dělá za pěkného počasí věrnější foto.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze