Podívejte se, jak fotí LG G3 (fotogalerie)

26

LG představilo svou novou vlajkovou loď s ultimátní výbavou, do které skvěle zapadá také 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací a novým laserovým zaostřováním. Telefon jsme měli možnost druhý den vyzkoušet podrobněji a v ulicích Londýna vyfotit několik testovacích fotografií. Podívejte se, jak nové LG fotí.

Vlajkové LG G3 se výrobci opravdu povedlo. Bylo představeno sice jako poslední, ale výbava je bez kompromisů. Kompletní preview si můžete přečíst zde, přinesli jsme vám také podrobné první dojmy s videopohledem. Nyní se zaměříme na fotoaparát, který má být rovněž jedním z taháků novinky. Parametrově se toho oproti modelu G2 mnoho nezměnilo, opět zde máme 13Mpx snímač a užitečnou optickou stabilizaci, která je trumfem oproti konkurenci od Samsungu, Sony i HTC.

LG G3 – oficiální fotografie

Novinkou je laserové zaostřování, které je i v praxi o poznání rychlejší, než konkurenční telefony. Telefon při zabírání scény bleskurychle reaguje a plynule zaostřuje na objekty v popředí. Zejména při focení dětí nebo zvířat, které jsou neustále v pohybu, se takto rychlé zaostřování hodí.

Přibyl také speciální režim, který vyfotí rychle za sebou 5 po sobě následujících snímků, které telefon spojí dohromady a následně můžete pracovat s hloubkou ostrosti. Samozřejmě nechybí další standardní funkce, jako je HDR, panorama a podobně. Novinkou je možnost natáčet video až v rozlišení 4K nebo video až se 120 snímky za vteřinu v rozlišení 720p. Po G2ce podědila novinka i možnost rychle zapnout fotoaparát přidržením tlačítka pro snížení hlasitosti na zadní straně v případě vypnutého displeje.

LG G3 – živé fotografie z Londýna

Jak fotí LG G3?

Telefon jsme zkoušeli s předprodukčním firmwarem a kvalita fotografií se bude ještě zlepšovat, už nyní ale fotí LG G3 velmi slušně. Nechybí detaily, šumu je málo a optická stabilizace odvádí zejména v interiéru a v noci výbornou práci. Pokud se podaří zlepšit postprocessing tak, aby se odšumováním neslévaly jednotlivé podobně barevné plochy a ještě více vynikly detaily, zařadí se G3 ve finále opět mezi elitu fotomobilů.

Technické parametry LG G3 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce146,3 × 74,6 × 8,9 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,46 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:03 hodin
Dostupnostčerven 2014,
Diskuze ke článku
Noxius
proste špička !
rote
...první telefon,který mě donutí opustit mé milované Zko :-)
Hon
Zatím nemáte prodejní ,podle mne fotky nic moc.
Tom
No nevím. KDyž to porovnám s Lumia 920, tak nic moc. Chci si koupit nový mobil, fotky a video jsou druhý nejdůležitější parameter (display je první) a toto mne fakt nepřesvědčilo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze