Pixely 9 a iPhony 16 Pro: uhodnete, co je spojuje se Samsungem?

Pixely 9 a iPhony 16 Pro: uhodnete, co je spojuje se Samsungem?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Chystané Pixely mají využívat špičkový zobrazovací panel od Samsungu
  • Stejný model se má objevit rovněž u iPhonů 16 Pro

V poslední době hraje čím dál tím důležitější roli kvalitní fotovýbava, dlouhá výdrž, nabíjecí výkon či zvýšená odolnost. Ve všech těchto ohledech „dokonalý“ smartphone by však zřejmě nesklidil příliš mnoho úspěchu, pokud by neměl také kvalitní displej. Toho si jsou vědomi i velcí výrobci, kteří se nyní předhánějí nikoliv v jemnosti rozlišení, kdy i pověstná Xperia 1 „slevila“ na Full HD+, nýbrž jasem. Platí přitom, že jedny z nejjasnějších a nejkvalitnějších obrazovek vůbec má na starost společnost Samsung, dlouhodobý dodavatel zobrazovacích panelů pro Apple.

Vyšší jas i delší životnost „pro všechny“

Korejský server ETNews nyní přináší zprávu o tom, že příští generace iPhonů a Pixelů bude vybavena stejným displejem, pochopitelně z dílny Samsungu. V případě Pixelů 9 lze usuzovat, že stejně kvalitní obrazovku (v současnosti jej Google označuje jako „Actua“) nabídne Pixel 9 Pro (XL) i Pixel 9 a také ohebný Pixel 9 Pro Fold. U Applu se má však dostat pouze k iPhonům 16 Pro. Zmíněný zobrazovací panel má nést označení „M14“ a pochopitelně se bude jednat o OLED. Kromě vyššího maximálního jasu má mít rovněž delší životnost.

Jelikož se dočkáme odhalení nových Pixelů 9 již v první polovině srpna, lze očekávat, že se tak alespoň částečně dozvíme i parametry obrazovek iPhonů 16 Pro. Tedy za předpokladu, že se informace redaktorů zmíněného serveru zakládají na pravdě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze