Photoshop je konečně dostupný i na iPadech. Co umí?

4
Photoshop je konečně dostupný i na iPadech. Co umí?
  • Aplikace podporuje Apple Pencil
  • Majitelé programu Photoshop CC mají přístup k aplikaci v rámci licence
  • Noví uživatelé mohou využít 30denního zkušebního období

Společnost Adobe po více než jednom roce od prvotního oznámení vypustila dlouho očekávaný Photoshop pro iPad. Notoricky známý grafický editor v podobě aplikace na iPadOS uživatelům umožňuje otevřít a editovat PSD soubory přímo na jejich tabletu s možností upravovat jednotlivé vrstvy, stejně jako přináší přístup ke všem klíčovým vlastnostem programu Photoshop.

Tvůrci aplikace slibují velmi podobný zážitek z používání jako při práci s Photoshopem na operačním systému Windows nebo macOS, avšak v podání optimalizovaném pro ovládání dotykem. V aplikaci jsou navíc přítomny praktické videotutoriály, které uživatelům vysvětlí, jak Photoshop na iPadu používat.

Velikou výhodou je navíc fakt, že vychází ze stejného zdrojového kódu, na kterém je postaven i standardní Photoshop pro počítače. Uživatelé se tak nemusí obávat problémů při konverzi, kompresích, importování nebo exportování jednotlivých souborů, a mohou tak pohodlně pokračovat v práci, ať už jsou na iPadu nebo počítači. Pro usnadnění a zajištění větší kontinuity práce jsou navíc všechny soubory průběžně ukládány do cloudu, takže mají uživatelé k dispozici vždy nejnovější verzi projektu, ať už pracují na tabletu či jinde. Aplikace Photoshop pro iPad má být navíc podle vývojářů z Adobe první vlaštovkou a v budoucnu se chtějí zaměřit na podporu tabletů mnohem více. Podporováno je pochopitelně i chytré pero Apple Pencil.

Pokud vlastníte licenci k Photoshopu CC, můžete si pochopitelně stáhnout a používat Photoshop i na iPadu. Pro ty, kteří licenci nemají, je k dispozici 30denní zkušební verze. Aplikace je kompatibilní se všemi iPady Pro, ale také iPadem mini 4, iPadem mini 5 a iPadem Air 2. Pro nejnovější 10,5" iPad Air a standardní iPady (bez přídomku) bohužel podpora v této chvíli neexistuje. Ke spuštění je rovněž potřeba mít nainstalován alespoň iPadOS 13.1.

Stáhnout Photoshop

App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Man
Sice to má do desktopové verze ještě daleko, mnoho funkcí zatím chybí, ale jako první vlaštovka dobrý.
htcjirka
htcjirka
Neumi nic, ostatne jako samotny OS..
Tomáš Křivánek
Podpora Ipadu AIR 10.5 je normálně jsem to měl stažené a funuguje :)
Amma
Wszystkie modele Amatorski Czeski Seks, które możesz sobie wyobrazić-– www.2020.na.to

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze