Pětipalcový Acer Liquid Z500 vypadá nadějně: první dojmy z IFA

Na veletrhu IFA jsme se dočkali také jedné telefonní novinky od Aceru, který nás jinak zásobuje novými tablety a notebooky. Novinka se zařadí mezi levné přístroje střední třídy, které budou sázet na velký displej. Telefon jsme na veletrhu krátce vyzkoušeli a vy se můžete podívat na videopohled i fotogalerii.

Acer dokazuje, že se HD displeje prosazují ve stále levnějších telefonech. Liquid Z500, jehož preview jsme vám přinesli už včera, bude stát 4 000 Kč a stejně jako dnes představená Lumia 730 i Acer nabídne HD displej, zde však na oblíbené 5palcové úhlopříčce. Díky technologii IPS se Acer chlubí i slušnými pozorovacími úhly i dobrými barvami, i když s dražšími displeji srovnávat úplně nelze.

Telefon bude lákat i na hlasitý reproduktor, 8Mpx fotoaparát s optikou s dobrou světelností F 2.0 a dobré zpracování, které se nám v reálu líbilo. Tloušťka 8,5 milimetrů je v dané třídě velmi chvályhodná, stejně tak matné provedení zad vypadá elegantně. Obzvlášť stříbrná kovová varianta má kovový vzhled a telefon vypadá na svou cenu velmi dobře. Nechybí pro Acer typické tlačítko AcerRapid na zadní straně, kterému můžete přiřadit speciální funkci. Konstrukce je pevná, daní za to je ale nevyměnitelná baterie.

Acer Liquid Z500 – první dojmy z IFA 2014

Další specifikace, které si můžete prohlédnout v tabulce níže, odpovídají střední třídě, celkově nás ale telefon mile překvapil. Dobře vypadá, nabídne HD displej i slušný fotoaparát, a to vše jen za 4 tisíce Kč. Prodávat se začne v polovině září a dostat by se měl i na český trh.

K dispozici bude i flipové pouzdro

Technické parametry Acer Liquid Z500

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 73 × 8,7 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:29 hodin
Dostupnostzáří 2014, 4 000 Kč
Diskuze ke článku
tom
V tabulce je uveden chipset 4 x 1 MHz :)
Tak to by asi ten telefon nebyl moc použitelný. :) :)
Dominik
1MHz :D
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Prosím vás, mohli byste si někdy po sobě přečíst, co sem píšete? A tím nemyslím jen ten 1 Mhz výše, ale i reportáže z IFA a podobně. A když už ne přečíst, tak není nic jednoduššího, než dát CTRL+C/CTRL+V, hodit celý text do Wordu, a nechat si ukázat překlepy. Poslední týden už je to opravdu do očí bijící. Děkuji.
Anna
Dobrý den, budete dělat recenzi k tomuto telefonu???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze