Peter Chou už není CEO HTC, nahradila ho Cher Wang

Důležitá personální změna dnes nastala u HTC. Generálním ředitelem již není spoluzakladatel společnosti Peter Chou, ale Cher Wang, která taktéž stála u zrodu společnosti. Bývalý CEO Chou zůstane však stále u HTC.

Peter Chou, spoluzakladatel a doposud také CEO společnosti HTC, odstoupil z funkce generálního ředitele. Jeho nástupkyní se stala 56letá Cher Wang, která je rovněž spoluzakladatelkou společnosti HTC, která vznikla v roce 1997. V poslední době navíc stále častěji vystupovala na veřejnosti a tiskových konferencích a postupně přebírala i některé povinnosti Petera Chou, kterého podle některých zpráv postihly nedávno zdravotní problémy.

Peter Chou a Cher Wang

Mohlo by se zdát, že se Peter Chou dočká zaslouženého odpočinku, nicméně opak je pravdou. I nadále zůstane spjat se značkou HTC a jeho novým působištěm bude vedoucí pozice v divizi vývoje budoucích produktů. Měl by se tak přímo podílet na dalších telefonech HTC, ale i dalších produktech, třeba úžasné virtuální realitě HTC Vive, kterou jsme na MWC v Barceloně vyzkoušeli. Aktuálně se společnost plně soustředí na zahájení prodeje nové vlajkové lodi HTC One (M9).

Zdroje: bloomberg.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze