Panasonic uvedl na český trh nový odolný ultrabook CF-AX3

5

Společnost Panasonic uvedla na český trh svůj nový mnohostranný Ultrabook 2-v-1 s IPS displejem o rozlišení Full HD antireflexní úpravou a výkonnějším procesorem Intel. Toughbook CF-AX3 je Ultrabook, který v sobě kombinuje tablet a laptop.

Toughbook CF-AX3, jenž je nástupcem verze CF-AX2, nabídne IPS dotykový displej rozpoznávající až 10 prstů s rozlišením Full HD, uhlopříčkou 11,6 palců a antireflexní úpravou. Oproti předchozímu modelu má tento displej pozorovací úhel 170° a pyšní se vysokým poměrem kontrastu a zlepšeným jasem.

Procesor Intel Core i5-4300U s novou architekturou rovněž pomáhá prodloužit výdrž baterie (8 až 12 hodin). Možnost výměny baterie za provozu zaručuje celodenní nezávislost na síťovém napájení (až 20 hodin) a prodlužuje výdrž v pohotovostním režimu z 3,5 na 8 dní.

Mnoho podob nového Panasonicu

Toughbook CF-AX3 disponuje jedinečnou možností otáčení displeje o 360°, díky které jej lze využít jako ultrabook, ale i jako tablet. Počítač váží pouhých 1,135 kg a je tlustý pouhých 18 mm. Konstrukce CF-AX3 je odolná proti hrubšímu zacházení v terénu a Toughbook je schopen bez úhony snést pád na spodní plochu z výšky až 76 cm silou až 100 kp.

Předinstalovaným operačním systémem je samozřejmě Microsoft Windows 8.1 Pro. K dispozici jsou i verze se systémem Windows 7. Toughbook CF-AX3 obsahuje i volitelný modul 4G/LTE, Bluetooth® v4.0 a Wireless LAN IEEE802.11a/b/g/n. Samozřejmostí jsou všechny běžné porty včetně VGA a HDMI pro přenos videa, dvou portů USB 3.0 a LAN, ale přítomná bude i čtečka SDXC karet.

Maloobchodní cena standardního modelu bude 1864 Euro + DPH. V přepočtu bude konečná cena 57514,- Kč s DPH.

Diskuze ke článku
mb
cena 42 tis. ? a proč to sem dáváte?
Andrej Michalek
Chcem sa spýtať Pánov redaktorov, prečo sem dali ultrabook, keď sem nechceli dávať ani iPody touch, pretože nepatria do kategórie zariadení s ktorými sa zaoberá táto stránka. Inak chválim za kvalitne odvádzanú prácu, ale toto ma tu prekvapilo...:)
Daff.cz
Takovy prachy? Tak zo bezim hned pro dva... :D
ghf
Predrazenej apple.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze