Oppo přinese pokročilé funkce umělé inteligence do řady Reno11

Oppo přinese pokročilé funkce umělé inteligence do řady Reno11
Fotografie: Oppo
  • Stát se tak má už během druhého čtvrtletí roku 2024
  • K dispozici budou pokročilé schopnosti generativní umělé inteligence, včetně inovativní funkce Oppo AI Eraser a dalších

Čínské Oppo následuje Samsung s jeho Galaxy AI, když oznamuje, že vybrané telefony vybaví pokročilými schopnostmi generativní umělé inteligence, včetně inovativní funkce Oppo AI Eraser a dalších.


Oznámení přišlo včera, když Oppo oficiálně promluvilo o založení Oppo AI Center. Prostřednictvím specializovaného výzkumu a vývoje umělé inteligence a jejích aplikací si nové centrum klade za cíl posílit schopnosti firmy v oblasti umělé inteligence a prozkoumat širší škálu produktů a funkcí umělé inteligence zaměřených na uživatele.

Dozvěděli jsme se mimo jiné i to, že během druhého čtvrtletí roku 2024 bude pokročilými funkcemi generativní AI vybavena řada smartphonů Oppo Reno11. „Po prvních mobilech a chytrých telefonech budou chytré telefony s umělou inteligencí nové generace představovat třetí významnou transformační etapu v odvětví mobilních telefonů. V éře chytrých telefonů s umělou inteligencí dojde k revolučním změnám jak v odvětví mobilních telefonů, tak v uživatelské zkušenosti,“ řekl Pete Lau, produktový ředitel společnosti Oppo. „Společnost Oppo je odhodlána stát se přispěvatelem a propagátorem AI smartphonů. Těšíme se na spolupráci s našimi průmyslovými partnery, abychom společně podpořili inovace v odvětví mobilních telefonů.

Společnost Oppo také nastínila čtyři charakteristické rysy pro její telefony s umělou inteligencí:

  • Telefony s umělou inteligencí musí efektivně využívat výpočetní zdroje, aby splňovaly výpočetní potřeby generativní umělé inteligence v éře umělé inteligence.
  • Smartphony s AI by měly být schopny vnímat reálný svět v čase prostřednictvím senzorů a chápat komplexní informace uživatelů a prostředí.
  • Mobily s umělou inteligencí musí také nabídnout výkonné schopnosti samoučení.
  • Budou mít schopnosti multimodálního generování obsahu a budou uživatelům poskytovat nepřetržitou inspiraci a podporovat jejich znalosti.

Společnost Oppo proto vydala vlastní rozsáhlý jazykový model AndesGPT, který obsahuje až 180 miliard parametrů. Jeho schopnosti se podle Oppa opírají o tři hlavní technické charakteristiky: vylepšení dialogu, personalizaci a cloudovou spolupráci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze