Nokia N9 se dočkala Opery Mobile, Firefox je na cestě

1

Nokia N9 se nedávno oficiální cestou přes Ovi Store dočkala internetového prohlížeče Opera Mobile. Do té doby již byla sice ke stažení, její instalace přes terminal mode ale nebyla snadná. Další dobrá zpráva visí ve vzduchu. Firefox nabídne plnohodnotný Flash a rovněž bude brzy k dispozici.

Prostředí prohlížeče Opera Mobile pro Nokii N9

TIP: novou Operu Mobile můžete stahovat zde

Již pár dní mohou majitelé Nokie N9 stahovat přes Nokia Store prohlížeč Opera Mobile. Ta se vyznačuje kompresí stránek, výbornou optimalizací i rychlostí patří mezi nejlepší prohlížeče internetu na mobilech. K dokonalosti chybí snad jen plnohodnotný Flash. Tento nedostatek by měl napravit Firefox, pro který lidé od Nokie připravili Flash plugin. Zatím je vše ve stádiu vývoje, ale myslíme si, že oficiálního představení se dočkáme v několika nejbližších týdnech, kdy Firefox bude k dispozici ke stažení v Nokia obchodě.

Nokia N9 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Nokia N9 – První a poslední

Máte již nainstalovou Operu Mobile na Nokii N9? Jaké jsou vaše první poznatky a zkušenosti? Pracuje se vám s ní lépe než s vestavěným prohlížečem? Zjistili jste nějaké nedostatky či bugy? Podělte se s námi v diskuzi pod článkem níže.

Zdroje: store.ovi.com, talk.maemo.org