OnePlus X se ještě letos dostane do prodeje bez pozvánek

85

V minulém týdnu jsme se dočkali představení druhé letošní novinky od čínského OnePlus. Model X zaujme uživatele, kteří hledají dobře vybavený telefon, který není vyloženě přerostlý. Případné zájemce jistě potěší, že systém pozvánek nutných pro koupi bude pouze dočasný.

OnePlus X

Tenký a stylový telefon, tak by bylo možné ve zkratce popsat nový model OnePlus X. Poměrně milé překvapení v podání čínského výrobce si svou premiéru odbylo v minulém týdnu a nutno podotknout, že zaujalo na první pohled. Skleněný vzhled kombinovaný s kovovým rámem a velmi solidní výbava. V ní se objevuje 5palcový FullHD displej, procesor Snapdragon 801, 3GB operační paměť, velké úložiště, podpora paměťových karet nebo LTE s všemi u nás nezbytně nutnými frekvencemi.

TIP! Přivítejte OnePlus X: vytříbený vzhled a pětipalcový displej

OnePlus X

Dle očekávání nadchla také cena, která by se měla pohybovat za základní model kolem 7 000 Kč, což je velmi lákavé. Nadšení nicméně kazila nutnost mít pozvánku, což je u OnePlus obvyklé. Výrobce však záhy vydal zprávu, ve které informuje, že pozvánkový prodej hodlá využít pouze v prvním měsíci, tedy během listopadu. Následně bude každý týden zavádět několik „otevřených dní“, kdy bude možné si model X pořídit bez pozvánky. Nakonec však dojde k úplnému uvolnění a novinka bude běžně dostupná pro každého.

Technické parametry OnePlus X

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 69 × 6,9 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 525 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2015, 7 000 Kč

Zdroje: blog.oneplus.net

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 3. 11. 2015 08:55
Plánujete recenziu ?

Zase máte chyby v katalógu.
Bluetooth má 4.0 nie 4.1 a taktiež nemá vymeniteľnú batériu.
#Lukáš
No to bych řekl, že zaujme na první pohled. Dlouho mě takhle telefon neučaroval a chci ho hned jak to bude možné :)) Bohužel pro moji Xperii, ale tohle je prostě pecka, dohromady s povedenou "nadstavbou" neváhám ani minutu. Popíše mi zde někdo jak fungují ty jejich pozvánky, resp. co mám udělat abych ji získal?
Daniel Linhart
Daniel Linhart
1) Cena 7399,- uváděná na https://oneplus.net/cz je tedy konečná a nebude se k ní připočítávat DPH?
2) Dají se v nadstavbě OxygenOS přehazovat tlačítka - např. dát tlačítko zpět z pravé strany (jak to má většina Číňanů) nalevo?
3) Budou i při zakoupení přes stránky výrobce posílat do Evropy distribuci určenou pro čínský trh, nebo tu podporující evropská LTE pásma?
4) Asi nelze očekávat updaty na novější verze Androidu do budoucna nebo ano? Obsahuje nadstavba Oxygen OS nějaké větší množství bugů nebo je relativně odladěná? Jak je na tom s kvalitou výstup zvuku do sluchátek?

Celkově musím říct, že se mi ten mobil hodně líbí a za rozumné peníze nabídne hodně muziky. Vidím ho jako potencionálního nástupce své Xperie P, pokud tedy vyloženě v recenzích v nějaké oblasti nepropadne...
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Je to dualsim?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze