OnePlus Nord CE 5G se odhaluje. Představí se již ve čtvrtek

3× aktualizováno
OnePlus Nord CE 5G se odhaluje. Představí se již ve čtvrtek
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novou generaci potvrdil výrobce na svých webových stránkách
  • Hlavní změna se má odehrát v případě procesoru

Aktualizováno 7. 6. 2021

Server pricebaba.com zveřejnil velmi pravděpodobnou podobu chystaného OnePlus Nord CE, která nás utvrzuje v tom, že se novinka nebude výrazněji vzhledově lišit od původního Nordu. Známe také odhadovanou cenu, která by se měla pohybovat kolem hranice 8 tisíc korun s daní.

OnePlus Nord CE 5G

Aktualizováno 3. 6. 2021

Server mysmartprice.com odhalil specifikace chystaného OnePlus Nord CE, který bude dle všeho výrazně vycházet z původního Nordu. Novinka má být osazena procesorem Snapdragon 750G a 6,43palcovým AMOLED displejem s 90 Hz. K výběru mají být dvě možnosti pamětí, a to 64+6 GB a 128+8 GB. Baterie s kapacitou 4 500 mAh bude dobita rychle díky výkonu 30 W. Na 70 % kapacity se má telefon dostat za 30 minut. Hlavní 64megapixelový snímač doplní 8megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát a 2megapixelový portrétní snímač. Premiéra má proběhnout 10. června.

Aktualizováno 27. 5. 2021

Příchod nových modelů OnePlus proběhne v létě, což výrobce oficiálně potvrdil na indických stránkách Amazonu. Na nich se dozvídáme pouze obecné konstatování o příchodu novinky/novinek letos v létě.

OnePlus

Lze předpokládat, že by mohlo jít o spekulovaný Nord2, který výrobce omylem prozradil. Pokud se však prokliknete na možnost upozornění na další novinky, dozvíte se o neznámém modelu OnePlus Nord CE 5G. Je tak možné, že OnePlus nakonec ukáže více než jednu novinku.

OnePlus Nord CE 5G

Původní informace z 26. 5. 2021

OnePlus v loňském roce načalo novou řadu Nord, která sdružuje několik modelů střední třídy. Původní Nord byl představen loni v červenci, a tudíž se pomalu blíží doba pro možný příchod jeho nástupce. Aktuálně víme, že se nástupce skutečně chystá a potvrdil to samotný výrobce na svých webových stránkách. U otázek týkajících se služby Stadia Premiere Edition se mezi podporovanými modely objevil i OnePlus Nord2. V tuto chvíli již došlo k nápravě, ale díky androidpolice.com se však na původní podobu můžeme podívat.

OnePlus Nord2

Speciální akce týkající se služby Stadia Premiere Edition končí 30. září 2021 a je nasnadě, že zmínka o Nordu2 by se neobjevila v případě, že by pro tento model akce neměla smysl. Je proto pravděpodobné, že OnePlus Nord2 dorazí v nejbližších týdnech. O jeho výbavě se však prozatím téměř nic neví. Spekuluje se pouze o zásadní změně procesoru, kde by Snapdragon 765G nahradí zbrusu nový a vysoce výkonný Dimensity 1200 od MediaTeku. Je však otázkou, zda OnePlus skutečně vůbec poprvé nasadí jiný procesor než od Qualcommu.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 27. 5. 2021 14:16
No vsak klidne i 5 novinek. Jestli to pak dopadne s podporou a vybavou jak u N10 a N100.
Jak kdyby nestacilo ze v te nizsi kategorii ma BBK znacky jako Realme a Vivo. Tohle mi k OnePlus nesedi.
Xwert Is
Xwert Is
To je síce pekné ale čo opustil OP jej zakladateľ tak to s nimi ide z kopca. Obávam sa, že preto odišiel aj on lebo sa mu nepáčilo akú stratégiu OP bude pretláčať.
Za poslednú dobu OP vydáva viac modelov ako bolo bežné doteraz čo zo sebou prináša problém.
A ten problém je v podobe podpory SW. OP ako líder v aktualizáciách a odladenosti SW je poslednú dobu veľmi pozadu a dostáva sa na úroveň priemeru.
Dnes je situácia taká, že security updaty chodia raz za 2 mesiace a napríklad najnovší Android 11 na súčasný Nord je katastrofa. Medzi najčastejšie skloňované problémy na fóre OP je že sa mobil prehrieva pri nabíjaní, nabíjanie trvá príliš dlho, výdrž klesla oproti Android 10 asi o 20-30%, Notifikácie majú opozdenie, widget od počasia ukazuje Slnečno 16 °C aj v noci... a plno ďalších vecí. Som zvedavý či niečo z toho opravia v ďalšom update lebo posledný bol pred 2 mesiacmi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze