OnePlus Band oficiálně: zvýšená odolnost IP68, měření SpO2 a 1,1" displej

2
OnePlus Band oficiálně: zvýšená odolnost IP68, měření SpO2 a 1,1" displej
Fotografie: OnePlus
  • Baterie se chlubí kapacitou 100 mAh
  • 1,1" AMOLED panel má rozlišení 126 × 294 pixelů

Dlouho očekávaný chytrý náramek OnePlus Band se dnes v Indii dočkal oficiálního představení. Novinka se chlubí líbivým provedením, SpO2 senzorem, nepřetržitým měřením srdečního tepu i nízkou hmotností 22,6 gramů.


O zobrazení informací se v případě OnePlus Band stará 1,1" AMOLED panel s rozlišením 126 × 294 pixelů, který má být navíc odolný vůči poškrábání. Celý náramek se pak chlubí zvýšenou odolností IP68, takže není problém si jej vzít do sprchy nebo do bazénu.

Na vnitřní straně náramku je optický senzor měření srdečního tepu, SpO2 snímač a uvnitř zařízení se pak ukrývá tříosý akcelerometr a gyroskop. O propojení se smartphonem se stará Bluetooth 5.0 BLE.

OnePlus Band

Z hlediska výdrže se mohou zájemci těšit až na 14 dní používání na jedno nabití. Nabíjení 100mAh baterie probíhá skrze proprietární nabíjecí kolébku. Na rozdíl od některých chytrých náramků navíc není potřeba část s displejem nejprve vytáhnout ze silikonového pásku.

Kromě měření srdečního tepu či okysličení krve mohou uživatelé sledovat rovněž množství spálených kalorií, statistiky o spánku nebo si vybrat jeden ze 13 sportovních režimů, mezi nimiž najdeme běh (v interiéru i exteriéru), chůzi, jízdu na kole, plavání, jógu či speciální cvičení zaměřené na efektivní spalování tuků.

OnePlus Band podporuje notifikace i možnost ovládání hudebního přehrávače. Stejně tak je skrze něj možné odmítnout/akceptovat telefonní hovory. Pokud disponujete smartphonem OnePlus, dokáže náramek rozpoznat aktivaci Zen módu.

OnePlus Band

OnePlus Band bude nabízen v černé, šedé a tmavě modré barvě za cenu přibližně 900 korun. Očekáváme, že v budoucnu bude náramek, který se nejprve objeví v Indii, dostupný i v české distribuci na oneplus.com/cz.

Technické parametry OnePlus Band

Kompletní specifikace
Konstrukce40,4 × 17,6 × 11,5 mm, 22,6 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: jiný
DisplejAMOLED, 1,1" (128 × 294 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor100 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, 900 Kč