Podpora bezdrátového nabíjení u OnePlus 8 je téměř jistá

aktualizováno
12
Podpora bezdrátového nabíjení u OnePlus 8 je téměř jistá
  • K představení by mohlo dojít v prvním čtvrtletí roku 2020
  • Telefon by měl disponovat 6,5" zaobleným displejem s moderním průstřelem
  • Uvnitř se bude pravděpodobně nacházet Snapdragon 865

Aktualizováno 31. 1. 2020

Výrobce OnePlus se několik let vyhýbal nasazení bezdrátového nabíjení u svých smartphonů, což zdůvodňoval tím, že tento způsob nabíjení jednoduše není dost rychlý. Nejnovější informace, na které upozornil MobileScout, odkazují na stránky organizace Wireless Power Consortium, která stojí za bezdrátovým nabíjením standardu Qi. Společnost OnePlus je nově členem této organizace, což pouze potvrzuje předchozí domněnky, že se OnePlus 8 stane prvním telefonem této značky s bezdrátovým nabíjením.

Původní informace z 7. 10. 2019

Prodej nejnovějšího OnePlus 7T ještě ani nezačal a na internetu se objevily první zmínky o OnePlus 8. Za úniky přitom stojí osvědčený zdroj OnLeaks (ve spolupráci s CashKaro), díky němuž si můžeme prohlédnout první video a rendery, které jsou údajně vytvořeny na základě informací zaměstnance OnePlus.

Z designu lze usuzovat, že se OnePlus vrátí k více konvenčnímu vzhledu. Při pohledu na přední stranu můžeme spatřit přibližně 6,5palcový displej se zaoblenými boky, v jehož levém horním rohu se nachází kamerka à la „průstřel“. Na rozdíl od kapkovitého výřezu u OnePlus 7T jde o pokrok, v porovnání s vyjíždějící selfie kamerkou u OnePlus 7 Pro je však tento druh výřezu poměrně diskutabilní.

Nejnovější únik bohužel mnoho neprozrazuje o specifikacích. Očekáváme však, že se dočkáme jednoho zajímavého vylepšení, kterým má být bezdrátové nabíjení. Smartphony OnePlus prozatím tuto technologii nepodporují, a to údajně kvůli tomu, že nesplňuje jejich vysoké nároky na rychlost nabíjení. Přednost tak doposud mělo rychlé drátové nabíjení. Co se týká čipsetu, mělo by se jednat o to nejlepší „železo“ na trhu, pravděpodobně tedy půjde o Snapdragon 865, kterým by měla disponovat i chystaná vlajková loď od Sony.

V současnosti je prozatím příliš brzy na to, abychom byli obeznámeni s datem představení, nicméně podle engadget.com by se tak mohlo stát přibližně za půl roku. Nezbývá tak, než si počkat, co dalšího OnePlus, kromě výše uvedené výbavy, přinese.

OnePlus 8
Diskuze ke článku
Porydge
Doufám, že se k zoufalosti jako je díra neuchýlí. 1+7 Pro se povedlo s dokonale nenarušeným displejem a tohle by byl pěknej krok zpátky. Ale jestli chystají zas dvě verze, tak vlastně proč ne. V základu místo kapky díra a Pro zas s dokonalým displejem.
kjkszpj
,,Na rozdíl od kapkovitého výřezu u OnePlus 7T jde o pokrok..."
To ako vazne?! A v com pokrok? Ze to bude viac rusive a vrchna notifikacna lista bude tak dvojnasobne hruba a menej realne vyuzitelneho displeja? Vau!
David
Koukám, že rok 2020 bude naopak rok průstřelový.
Filip
To naozaj uz kazdy telefon bude mat po okrajoch nezmyselne zahnuty displej?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze