OnePlus 7 Pro nabízí špičkovou výbavu a výsuvnou čelní kamerku

30
OnePlus 7 Pro nabízí špičkovou výbavu a výsuvnou čelní kamerku
  • Ve výbavě figuruje téměř 6,7palcový AMOLED displej bez výřezu
  • Nechybí tři fotoaparáty – klasický, teleobjektiv a ultraširokoúhlý
  • Nekompromisní je zejména hardwarová výbava v čele se Snapdragonem 855
  • Lákadlem bude výsuvná čelní kamerka

Velký den pro OnePlus nadešel dnes, když si celosvětovou premiéru odbyl nejvybavenější kousek nesoucí označení OnePlus 7 Pro. Po vzhledové stránce vás okamžitě zaujme do detailu promyšlenými liniemi, kdy například mírně zakřivený displej navazuje na boky a naopak. Například displej působí jako by skutečně žádné rámečky neměl. Mírně zakřivený AMOLED panel vyrostl na úhlopříčku 6,69 palce a disponuje vysoce jemným Quad HD+ rozlišením. OnePlus neponechalo nic náhodě a displej má obnovovací frekvencí 90 Hz, což je oproti obvyklým 60 Hz výrazný pokrok. Dle výrobce bude displej patřit k těm nejlepším mezi dnešními smartphony, což podtrhuje i podpora standardu HDR 10+, díky čemuž budou barvy ještě živější.

OnePlus 7 Pro

Sluší se vzpomenout, že displej není „postižen“ žádným výřezem ani průstřelem. Celá úhlopříčka bude uživatelům k dispozici, což je dnes stále velkou vzácností. Poměr displeje ku tělu je pak úctyhodných 93,22 %. Jak to OnePlus dokázalo? Čelní kamerka, která je pro mnoho uživatelů nezbytností, je skryta uvnitř těla telefonu a v případě potřeby automaticky vyjede ven. Výsuvný mechanismus může být sice náchylný na poškození, ale v současné chvíli nebylo jiné řešení, jak nabídnout co největší displej a současně i čelní kamerku. Výrobce se chlubí testování na 300 tisíc vysunutí a zasnutí kamerky. Máte pochyby? OnePlus zveřejnilo 12hodinové video, během kterého se kamerka neustále objevuje a opětovně skrývá. Do displeje je samozřejmě integrována čtečka otisků prstů. I přes displej takřka bez rámečků se můžete těšit na stereo reproduktory.


Pokud bychom v nějaké oblasti mohli říci, že je OnePlus 7 Pro nekompromisní, bude to hardware. Nasazen je procesor Snapdragon 855 společně s až 12GB operační pamětí. K dispozici však budou také o něco slabší verze s 8GB a 6GB operační pamětí. Pokud jde o úložný prostor, bude možné vybrat mezi 128GB a 256GB variantou. Výrobce se tak bude snažit vyhovět všem uživatelům, i těm náročnějším.

Odolnost čelní kamerky? Zvedne i 22kilogramové závaží

Zadní strana OnePlus 7 Pro je domovem tří fotoaparátů, z nichž ten hlavní, a ve většině případů nejčastěji používaný, se honosí vysokým rozlišením 48 megapixelů. Jde o 1/2" snímač Sony IMX586 se světelností f/1.6 a optickou stabilizací obrazu. Společnost mu dělá teleobjektiv s možností trojnásobného bezztrátového přiblížení a také ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 117°. Ve výsledku tak získáte všechny důležité fotoaparáty pro co nejlepší záběry za všech okolností. Záznam videa bude samozřejmě umožněn ve 4K rozlišení se 60 snímky za vteřinu. Pokud sledujete hodnocení fotoaparátů dle metodiky DxOMark, vězte, že OnePlus 7 Pro získal za hlavní fotoaparáty celkové skóre 111 bodů. Zařadil se tedy těsně na třetí příčku za Huawei P30 Pro a Samsung Galaxy S10 5G.

OnePlus 7 Pro

Špičkově vybavený telefon si bude žádat značný přísun energie, v těle telefonu se nachází baterie s kapacitou 4 000 mAh, což je slušná hodnota. Co rozhodně potěší, je svižné nabíjení o výkonu 30 W. Rozhodně bude patřit k nejrychleji se dobíjejícím telefonům na trhu.

OnePlus 7 Pro

Žádný telefon není dokonalý a nestane se jím ani dnes představené OnePlus 7 Pro. Postrádá například certifikaci odolnosti, a oficiálně se tak nechlubí stupněm krytí. Je však více než pravděpodobné, že déšť či lehké polití by mu nemělo nijak vadit. Rozhodně se s ním však nekoupejte. K dokonalosti chybí také 3,5mm jack, vystačit si budete muset pouze s USB-C.

OnePlus 7 Pro v nabízených barevných variantách

OnePlus 7 Pro bude dostupný v černé, modré a zlaté variantě. Ceny startují na 709 eurech za verzi 128+6 GB, což je v přepočtu více než 18 tisíc korun. Vrcholná verze 256+12 GB vyjde na 819 eur, což je něco málo přes 21 tisíc korun.

Technické parametry OnePlus 7 Pro 256 GB + 12 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce162,6 × 75,9 × 8,8 mm, 206 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6,67" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:19 hodin
Dostupnostčerven 2019, 21 000 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Vzhledem k ceně která by měla být asi 20 tisíc moc xiaomi za polovinu není. Tentokrát je to spíš konkurent s10+, p30 pro. Apple iPhone xs max vzhledem ke své mizerné výbavě a monstrózní ceně moc konkurentem není. Stejně bych ale počkal s čím přijde redmi protože by mělo stát jen asi 11 tisíc a vysouvací kamerka, snap 855 a tři foťáky tam budou taky.
Martin
No a teď teda, koupit Oneplus 7Pro, nebo xiaomi mi9 nebo ještě počkat s čím příjde "KILLER" Redmi? :)
jhz
Zase zakřivená zkurvenina!
Carda
No nic moc já už se v tom ani nevyznám jelikož kdo představí mobil vypadá stejně jako od jiného zkrátka obyčejný mobil s nudlovitým displejem ničím nezajímavý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze