Není to jen fešák, má i pořádnou výbavu. Začínáme testovat OnePlus 7 Pro

34
Není to jen fešák, má i pořádnou výbavu. Začínáme testovat OnePlus 7 Pro
  • OnePlus 7 Pro zavítal do redakce mobilenet.cz
  • Kromě teleskopické selfie kamery zaujme nekompromisním výkonem díky Snapdragonu 855
  • Potěší tenké rámečky displeje, elegantní design i prémiové zpracování

Vlajková loď společnosti OnePlus dorazila do redakce. Konkrétně mluvíme o modelu 7 Pro, který byl teprve nedávno oficiálně představen.

Fešák s pořádnou výbavou. Začínáme testovat OnePlus 7 Pro

Po vzhledové stránce nás novinka okamžitě zaujala do detailu promyšlenými liniemi, kdy například mírně zakřivený displej navazuje na boky a naopak. Displej tak působí, jako by skutečně žádné rámečky neměl. Ale samozřejmě má, i když nepatrné, nejvýraznější je spodní brada, což je stále neduh dnešních „bezrámečkových“ smartphonů.

OnePlus 7 Pro

AMOLED displej nabízí obří úhlopříčku, téměř 6,7 palce, a pyšní se jemným Quad HD+ rozlišením. Zobrazovač je naprosto perfektní, líbí se nám jak barevné podání, tak také pozorovací úhly, OnePlus 7 Pro se navíc pyšní technologií HDR 10+. Zkrátka radost pohledět.

OnePlus 7 Pro

Hledáte výřez, nebo snad průstřel? Zbytečně – selfie kamera s rozlišením 16 Mpx je ve výsuvném periskopu, který je motorizovaný. Kamera vyjede z těla ven jen v případě potřeby, což je praktické. OnePlus se nás v rámci prezentace snažilo přesvědčit, že se o poškození mechanismu obávat nemusíme. Celý mechanismus by měl vydržet až 300 tisíc vysunutí a zasunutí, stejně tak si má poradit s až 22kilogramovou zátěží. A pokud nebude jiná možnost, poslouží i jako otvírák na pivo.

OnePlus 7 Pro

Do displeje je integrována čtečka otisků prstů, jak velí dnešní trendy. Čtečka je nově větší, a to o zhruba 30 %. To se velmi kladně podepsalo na dosahu. Rozpoznání je navíc velmi rychlé. I přes displej takřka bez rámečků se můžete těšit na stereo reproduktory, na zhodnocení kvality si budete muset počkat do připravované recenze. Oceňujeme i mechanický slider na boku zařízení, který slouží pro rychlé přepnutí režimů (hlasitý, tichý, vibrace). Jde o praktického pomocníka, podobně jako u iPhonů, který umí přepínat alespoň tichý a hlasitý režim.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

A co výkon? Samozřejmě bez kompromisů. Nasazen je Snapdragon 855 společně s až 12GB operační pamětí. K dispozici však budou také o něco slabší verze s 8/6GB operační pamětí, kterou testujeme i u nás v redakci. Pokud jde o úložný prostor, bude možné vybrat mezi 128 a 256GB variantou.

OnePlus 7 Pro

Zadní strana hostí trojici fotoaparátů, z nichž ten hlavní se honosí vysokým rozlišením 48 megapixelů. Jde o 1/2" snímač Sony IMX586 se světelností f/1.6 a optickou stabilizací obrazu. Společnost mu dělá teleobjektiv s možností trojnásobného bezztrátového přiblížení a také ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 117 stupňů. Video lze nahrávat až ve 4K rozlišení při 60 snímcích za vteřinu.

Za zapůjčení telefonu OnePlus 7 Pro děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz. Zde si telefon můžete i zakoupit.

Zvědavi jsme rovněž na výdrž baterie s kapacitou 4 000 mAh. Jistotou je, že rychlé nabíjení nechybí (30 W). 50 % kapacity baterie můžete dobít již za asi 23 minut, a to je zkrátka perfektní. Zamrzet může snad jen absence bezdrátového nabíjení a radost nám neudělala ani absence odolnosti vůči vodě a prachu. Ano, OnePlus 7 Pro sice nějakou tu „skrytou“ odolnost nabízí, ovšem na případné poškození se záruka vztahovat nebude. A to je škoda.

OnePlus 7 Pro

Pokud vás novinka zaujala, už nyní se můžete těšit na recenzi, kterou pro vás v redakci připravujeme na příští týden. Do té doby se můžete ptát na vše, co vás v souvislosti s OnePlus 7 Pro zajímá.

Technické parametry OnePlus 7 Pro 128 GB + 6 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce162,6 × 75,9 × 8,8 mm, 206 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6,67" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:19 hodin
Dostupnostčerven 2019, 18 000 Kč
Diskuze ke článku
David Zid
David Zid
prodal jsem P20 Pro a koupil si OP 7 Pro. Telefon je skvělý, krásný a chyby se hledají opravdu velmi těžko. Výdrž baterie nadprůměrná i při takovém displeji. Přesná a extrémně rychlá čtečka otisků. Jediný nedostatek pro mě je zatím asi jen lehce nadprůměrný foťák, ale snad to zlepší aktualizacemi. Jinak používám GCam port a z toho lezou fotky krásné...no a Oxygen OS? škoda slov, tak má vypadat nadstavba. EMUI oproti tomu působí 10 let starým designem.
Faka6
Přes 200g.. to je stahovač trenek... děs, pro mě i velký..nad 16 cm...ale hlavně ta váha.. v tom vede S 10.. nejlepší poměr výkon, váha-rozměr
Carda
Fešák to není ani zdaleka vypadá to jak ta hnusná S10 akorát s nudlovitějším displejem. Jediný co je na tom zajímavý je akorát ta čtečka otisků a 90hz plynulost displeje.
PavlosPM
Nejvíc mi zajímá výdrž baterie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze