On-line jsme i v letadle. Nejčastěji s Apple iPadem

2

V dnešní době už máme možnost být on-line také na palubě letadla v několika kilometrech nad zemí. Jaké zařízení k těmto účelům používáme nejčastěji?

Společností, které nabízejí na palubách letadel Wi-Fi připojení je více. Patří mezi ně i společnost Gogo, která nyní zveřejnila velmi zajímavé statistiky. Lidé v letadlech internet využívají k prohlížení internetu, vyřizování jak pracovních tak osobních e-mailů, a také ke zhlédnutí sociálních sítí. Nejpoužívanějším prohlížečem je Safari, následované Internet Explorerem. Třetí pozici okupuje Chrome a čtvrtý je Firefox.

Nejčastějším zařízením, kterým uživatelé prohlížejí internet na palubě letadla, je tablet. Jeho podíl je 35%. Těsně je následován notebooky s podílem 33% a chytrými telefony s podílem 32%. Když už jsme nakousli chytrá zařízení, drtivá většina z nich běží na operačním systému iOS. Konkrétně o 73%. Druhý Android s podílem 26% výrazně ztrácí. Podíly dalších hráčů jsou naprosto zanedbatelné. BlackBerry drží podíl 0,1% a Windows Phone dokonce jen 0,006%. Vedoucí systém zastupuje především Apple iPad s podílem 59%. Nechybí však samozřejmě Apple iPhone (36%) a Apple iPod (5%).

Vyhlídky Applu jsou do budoucna velmi příznivé. V roce 2011 držel systém iOS v letadlech podíl 96,8%, zatímco Android jen 3,2%. V letošním roce by měl Apple udržet podíl 84%, přičemž Android se spokojí s 16%.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
stepo
no ja nevim jestli se android stimto spokoji,spis si myslim ze je treba tomu dat trochu cas,a jako ve vsem android i v tomto ios porazi
Dave
Nic noveho pod sluncem. WiFi pripojeni v letadlech je hodne na zaoceanskych letech a amici maji radi Apple.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze