Odhaluje se obrovské Lenovo s 6,8palcovým displejem

9

Mezi tabletofony většinou zařazujeme modely s úhlopříčkou 5,5 až 6,5 palce, v horním rozmezí se však už spíše jedná o malé tablety. To co ale chystá Lenovo předčí všechny dosavadní představy. Odhaluje se totiž tabletofon, který nabídne 6,8palcový FullHD displej, o dostatečný přísun energie by se pak měla postarat baterie s kapacitou 3 500 mAh.

Dnes už není pojem tabletofon cizí téměř nikomu, vždy jde o zařízení s opravdu velkým displejem, která se už ne zcela snadno ovládají jednou rukou. Megalomanem v pravém slova smyslu bude chystané Lenovo, které má disponovat 6,8palcovou úhlopříčkou. To pokoří například i postarší obrovskou Xperii Z Ultra, která nabídne displej o 0,4 palce menší. Už tak se ale jedná o obrovské zařízení, které nemá daleko od nejmenších tabletů. Displej nabídne kromě enormní úhlopříčky také FullHD rozlišení. Na takto velkém displeji je však jemnost trochu nižší, konkrétně 324 pixelů na palec.

Lenovo PB1-770N

Model s kódovým označením PB1-770N dále nabídne osmijádrový procesor s taktem 1,5 GHz, prozatím však nebyl specifikován SoC jako takový. Sekundovat mu budou 2 GB paměti RAM, interní paměť nabídne kapacitu 32 GB. Je příjemné slyšet, že v Lenovu nezapomněli ani na paměťové karty microSD. Co se týče fotoaparátů, primární nabídne rozlišení 13 Mpx a nebude mu chybět možnost nahrávat až FullHD videoklipy, selfie fotoaparát pak nabídne vcelku nadstandardní rozlišení 5 Mpx.

Zajímají vás rozměry? Ty by se měly ustálit na hodnotě 186,6 × 96,6 × 7,7 milimetrů, minimálně tedy tloušťka zařízení potěší. Podle fotografií to nebude špatné ani co se týče designu, zadní kryt (která sahá až do boků) by měl být kovový. Zakulacené kraje včetně přechodových lišt antén pak vzdáleně inklinují k těm z iPhonu 6 Plus. Hmotnost je pak na poměry smartphonů enormních 230 gramů.

Na poměry takto velkého zařízení jde ale spíše o velmi dobrou hodnotu, která však musela jít na úkor vestavěné baterii. Ta totiž nabídne kapacitu 3 500 mAh, což věru není mnoho. Takovou kapacitou disponují i obyčejné 5palcové smartphpny a výdrž ani tak nelze označit za alespoň lehce nadprůměrnou. Uvidíme tedy, jak si Lenovo poradilo s optimalizací.

Vzhledme k tomu, že Lenovo PB1-770N už prošlo certifikací TENAA, můžeme jeho představení očekávat v následujících několika týdnech.

Zdroje: shouji.tenaa.com, gsmdome.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Slavo Dzuričko
Slavo Dzuričko
ešte ma stare logo :D
Franta
Design se moc nepovedl, to je fakt, ale beztak zřejmě nebude plnohodnotná podpora LTE, jak je u Lenova zvykem.
Lazy
design ala HTC pred 4 lety :D
Yegor
To uz je docela dost na hlavu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze