O2 představilo chytrý router Smart Box. Nabídne rychlou Wi-Fi a IoT

12
O2 představilo chytrý router Smart Box. Nabídne rychlou Wi-Fi a IoT
  • O2 dnes představilo chytrý modem kombinovaný s routerem a centrem chytré domácnosti
  • Nabídne rychlou Wi-Fi, vlastní jednoduché prostředí a notifikační displej
  • K dostání bude od srpna za zavádějící cenu 3 499 Kč

O2 dnes nečekaně představilo chytrý modem O2 Smart Box. Kromě chytrého modemu kombinuje Smart Box také router a IoT. O2 přišlo s nápadem na vytvoření speciálního zařízení před více než rokem a až nyní ho oficiálně představilo veřejnosti. Zajímavostí je fakt, že ač na tvorbě modemu spolupracovalo O2 se zahraničními partnery, nápad i realizace se odehrála právě u nás.

O2 Smart Box je VDSL modem s podporou 250Mb/s sítě a rychlou Wi-Fi, zároveň ale chce být také centrálním prvkem pro internet věcí. Smart Box bude možné spárovat také se senzory, které se společně s modemem objeví v nabídce O2. Bude se jednat například o dveřní senzory, senzory kouře a další. Nabídku bude O2 postupně rozšiřovat a nabízet je skrze internet i partnerské prodejny po celé České republice.

„Podle průzkumu má 70 % českých rodin problém s kvalitou Wi-Fi připojení, přestože má dostatečně rychlou přípojku. Zároveň mají obavy z přechodu na chytrou domácnost, kterou mají spojenou s vysokými investicemi a náročnými stavebními pracemi. Zhruba před rokem jsme se to rozhodli změnit a odhodlali jsme se k tomu, že od začátku do konce vyvineme vlastní řešení. Výsledkem je O2 Smart Box – supervýkonný modem, Wi-Fi router a zařízení pro chytrou domácnost v jednom včetně mobilní aplikace,“ popisuje Jindřich Fremuth, ředitel Komerční divize v O2.

O2 Smart Box

Alfou a omegou bude procesor společnosti Broadcom. Z konektorové výbavy můžeme vyzdvihnout přítomnost až pět ethernetových konektorů, zatímco o kvalitní šíření signálu se postará rovnou sedm antén, které jsou rozmístěné po celém modemu (Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac). O2 na prezentaci slibovalo, že signál bude modem šířit po celém domě nebo mezonetovém bytě, včetně zahrady rodinného domu. Až praxe ukáže, jak blízko je toto tvrzení pravdě.

O2 Smart Box nabídne i vlastní displej. Na tom budou důležité informace (čas, vnitřní teplota objektu a teplota venku). Ovládat se bude skrze jediné tlačítko, které bude multifunkční. Jedním stiskem zobrazíte základní diagnostiku a další důležité informace.

O2 kladlo důraz také na snadné ovládání, jež bude probíhat skrze aplikaci pro iOS nebo Android. Aplikace například zajistí základní nastavení modemu, umožní přidělovat práva novým členům a sdružovat bude také prvky chytré domácnosti – například již zmiňované dveřní senzory nebo detektor kouře. Za napojení do O2 Cloudu bude O2 účtovat měsíční poplatek 49 Kč, vždy za jeden typ senzoru. Pokud tedy budete mít několik dveřních senzorů, vždy zaplatíte jen 49 Kč měsíčně, pokud budete mít dveřní senzor a detektor kouře, částka se násobí dvěma. První tři měsíce bude O2 nabízet tyto doplňkové služby zdarma, aby si je zákazník mohl v klidu vyzkoušet. Senzory budou pouze doplňkovou možností, uživatel je pochopitelně využívat nemusí.

O2 oslovilo špičkového průmyslového designéra Martina Tvarůžka, který jako jediný Čech získal prestižní ocenění Red Dot Award ve strojírenské kategorii. O2 Smart Box bude dostupný pouze ve spojitosti s O2 internetem, zákazníci konkurence si tak musí nechat zajít chuť.

Prodej nového modemu zahájí O2 v srpnu. Přestože podobná zařízení v zahraničí vyjdou minimálně na deset tisíc korun, O2 nabídne Smart Box zákazníkům za zaváděcí cenu 3 499 Kč – ta se může postupem času i navýšit. Součástí balení bude i senzor na dveře zdarma. Prodej Smart Boxu O2 odstartuje se třemi doplňkovými službami – zabezpečením domácnosti, dálkovým ovládáním a požárním hlášením. Na podzim pak uvede další služby.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
dzaeny
V cem je ta cena zavadejici? Melo by to stat vice nebo mene nebo proc?
Pavel
A zase bude O2 rýžovat: Nic, to raději zůstanu tam kde jsem a spokojený!!!
pepa
"O2 Smart Box je VDSL modem s podporou 250Mb/s sítě" .... k čemu 250Mb/s? :D
vkesyl
Od včerejšího dne jsem majitelem tohoto nového modemu - bohužel!!! Můj důvod ke koupi byl hlavně zlepšení signálu WIFI. Praxe je taková, že signál nemohu dostat o patro níž né tak na zahradu, jak zaručují v recenzi. Nechci někoho navádět k tomu, aby si ho nekoupil, ale jsou to vyhozené peníze a já jsem totálně zklamaný!!!! NEDOPORUČUJI KUPOVAT!!!!!! vkesyl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze